Václav Horák (AliaWeb)
Z domova  |  09.11.2002 19:37:29

ODS možná povede žena?


PRAHA (ČIA) - Odmítnutí Evžena Tošenovského kandidovat na funkci předsedy ODS, překvapilo nejen poslance této strany. Mezi jmény možných kandidátů padlo poprvé v historii ODS i jméno ženy - Miroslavy Němcové.

Vlastimil Tlustý má zato, že se Tošenovský lekl odpovědnosti i toho, že by měl stranu převzít po osobnosti jako je Václav Klaus. Podle Tlustého se mu možná také nechtělo pětkrát do týdne jezdit z Ostravy do Prahy. Odmítl však možnost, že by Klaus vyvíjel na Tošenovského nátlak.

V poslaneckých kuloárech se nejčastěji jako o možném Klausově nástupci hovořilo o předsedovi klubu ODS Vlastimilu Tlustém, Miroslavu Nečasovi a Pavlu Římanovi. Padlo však jméno i poslankyně Miroslavy Němcové.

Tyto úvahy potvrdil i Vlastimil Tlustý. Svou kandidaturu však nechce preferovat pro své krátkodobé členství v komunistické straně. Tlustý se však hodlá ucházet o funkci místopředsedy. Oficiálního kandidáta strana v tuto chvíli podle jeho slov nemá, protože volba musí proběhnout nejprve na regionální úrovni. V případě kandidatury Němcové, kterou mezi možnými vyjmenoval i Václav Klaus, by Tlustý dokonce uvítal, kdyby v čele ODS stanula žena.

Pavel Říman ČIA řekl že kandidovat nehodlá. "Doba si žádá konsenzuálnějších typů, než jsem já," zdůvodnil své odmítání. Stávající předseda ODS Klaus na tiskové konferenci prohlásil, že ho odstoupení Tošenovského nepřiměje změnit rozhodnutí, na funkci předsedy strany už nekandidovat.

Zejména z pražské ODS však zaznívá, že by měl své rozhodnutí ještě zvážit. Zklamání nad odstoupením Tošenovského vyjádřil i komunistický poslanec Karel Vymětal. "Tošenovský byl přece jen mírnějším politikem, znalcem kompromisu a je škoda, že odstupuje. Je to ale věcí ODS, musí se nakonec vyprofilovat i svým vedením", konstatoval.

Hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský dnes stáhl svou kandidaturu na post předsedy ODS. Hlavním důvodem byl podle jeho slov postoj Václava Klause. "Dal jasně najevo, že mne nepovažuje za člověka vhodného pro předsednictví ODS," vysvětlil ve svém prohlášení Tošenovský.

-kaj-


Ceny ojetých vozů v ČR - zářijový UPDATE !






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688