Styl Art Deco je stále aktuální, zejména v bytovém textilu

Také vás fascinuje vzrušující styl filmových hvězd či smetánky obklopené přepychovými šperky, módou ve stylu haute couture či designem luxusních vil, které na nás dýchají z filmů 20. a 30. let minulého století? Stylu Art Deco, který od té doby okouzluje svět, propadly takové hvězdy jako Coco Chanel, Nina Ricci či Cartier.

Art Deco se v současné době prosazuje především v bytovém designu, kdy jednoduché linie, elegantní geometrické tvary a čisté barvy ve spojení s velmi kvalitními materiály už téměř sto let inspirují světové návrháře nábytku, bytových doplňků i textilu k vytváření nových kolekcí.

Krása tkví v rafinovanosti materiálu i zpracování

Trendová kolekce GRAFICO ve stylu Art deco pro rok 2020, damaškové povlečení

Úžasný styl Art deco se odráží také v jednom z pěti trendů bytového textilu pro letošní rok s názvem HERITAGE LUX, který představili světoví návrháři na mezinárodním veletrhu Heimtextil. Svou premiéru zde měla také nová kolekce ložního povlečení a koupelnového textilu ve stylu Art Deco Grafico od návrhářky Petry Verner Mžikové z české textilky Veba.

Damaškové povlečení Grafico nadchne geometricky vytkanými vzory propojenými jemnými liniemi, které lze rafinovaně kombinovat jako pozitiv a negativ. Pro svou jemnost a kvalitu se damašek utkaný z jemných česaných přízí v podhůří Broumovských skal často zaměňuje s pravým hedvábím.

HERITAGE LUX – láska k luxusu a kráse minulosti

Nalézá krásu designu v historickém dědictví, které přežilo staletí. Krása tkví v historii a rafinovanosti materiálu i jeho zpracování, využívá luxusní látky jako samet či damašek. Záleží také na příběhu, který sebou nese. I Česká republika představila na Heimtextilu české dědictví, své designové kolekce zde vystavovaly firmy s více než stoletou tradicí, jako česká textilka Veba či výrobce průmyslové a pletací příze VLNAP.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry