Václav Horák (AliaWeb)
Školství  |  08.10.2002 11:44:28

Dopo četba: (Nejen) o manažerech Benzina a.s.


Nejnovější vydání týdeníku Euro č.40, s.7 přináší zajímavý článek ŘEDITELÉ S UČŇÁKEM o vzdělání vybraných lidí top managementu BENZINA a BENZINA Trade.

vybrané citace z článku:

Manažeři Benziny

Aby se člověk dostal do řečí, stačí jen málo. Manažeři Benziny, ovládané polostátním Unipetrolem, musí čelit tlaku kvůli nedostatečné úrovni vzdělání. "Generální ředitel Thoma nemá maturitu a paní Vocetková, ředitelka dceřiné společnosti Benzina Trade, je vyučená prodavačka. Říká se jim , Vlasákové děti", protože byli do funkcí jmenováni v době, kdy v čele dozorčí radě Benziny a Unipetrolu stanula Grégrova pravá ruka Milada Vlasáková, která má také jen střední školu, " uvedl v rozhovoru pro týdeník EURO šéf významné  české firmy. Skutečnost, že řízení největšího českého prodejce pohonných hmot - navíc nepřímo ovládaného státem - se ujaly osoby nejen bez titulu, ale i s neúplným  středoškolským vzděláním, působí na akademické puritány poněkud dráždivě.

...

Z mrazíren k benzinu. Do Benziny Thoma nastoupil na začátku roku 2000 jako ředitel nově založené dceřiné společnosti Benzina Trade, která obstarává zásobování sítě čerpacích stanic doplňkovým sortimentem zboží - autokosmetikou, potravinami, nápoji... Předtím působil v Mrazírnách Praha. Několik měsíců po nástupu do Benziny Trade se stal obchodním ředitelem velké Benziny a loni v březnu jej představenstvo jmenovalo generálním ředitelem. Tedy překvapivě strmá kariéra, ale důkazy o naznačované spřízněnosti se šéfkou dozorčí rady Vlasákovou neexistují. Když opouštěl Benzinu Trade, ujala se po něm vedení jeho zástupkyně Monika Vocetková (35) a ve funkci je dodnes.
...

Navíc šéf Benziny poznamenává, že není vůbec příjemné vykonávat funkci v době, kdy není rozhodnuto o privatizaci. "Pro mě to rozhodně není existenční záležitost. Před půl rokem jsem od pana Babiše z Agrofertu (který do minulého týdne usiloval o koupi Unipetrolu - pozn. red.) dostal velmi dobrou nabídku práce a myslím, že stále ještě platí. Ale nevyužil jsem ji, nechtěl jsem Benzinu zradit. Thoma je členem představenstva Babišova AGF Tradingu a nevyloučil, že nabídka se týkala šéfování této na zemědělství orientované firmy.
...

Škola, základ neúspěchu. Význam vzdělání pro úspěšné fungování na trhu je skutečně jen relativní. Poukázal na to loni satirický článek na jednom americkém webu, který si všiml, že nejbohatší lidé planety jsou vesměs nedostudovaní vysokoškoláci (EURO 47/2001). "Současná doba je už taková, že pro vedoucí pozice vyžaduje formální vzdělání, ovšem nemělo by se to démonizovat. Znám spoustu lidí v oblasti průmyslu a bankovnictví se středoškolským vzděláním a fungují velice dobře. Vysokou školu třeba nedostudovali, protože je porevoluční dění odválo někam úplně jinam," vyslovuje se proti fetišizování akademických titulů Zdeněk Pasák z personální agentury Madson & Taylor".

...článek pokračuje. Dnes ho mimořádně najdete i v Monitoru tisku v detailu CP BENZINA


Ceny ojetých vozů v ČR - zářijový UPDATE !

09.10. 15:28  Rozdíl (Šťoural)
Diskuse je uzavřena


Přečtěte si také:

24.08.2005DOPO četba - Kreml a.s. se velmi dobře daří Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
18.08.2005DOPO četba - rodiny s dětmi přišly o peníze Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688