CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
Měny-forex  |  31.08.2019 13:47:55

Nový hedgový fond bude spravovat miliardy USD v kryptoměnách. Zisky těžařů rostou.

Britský miliardář Alan Howard v rozhovoru s deníkem Financial Times potvrdil svůj zájem investovat do kryptoměn. V plánu má založit hedgový fond, který bude spravovat prostředky v objemu miliardy dolarů. Alan Howard spravuje společnost Elwood Asset Management, která investuje do tradičních aktiv a také do blockchain společnosti. Nyní tedy přibude možnost přímo investovat do kryptoměn.

Tip: Buďte v obraze, v naší Telegram skupině Vám neunikne žádná novinka

Podle auditorské společnosti PricewaterhouseCoopers, je průměrný poplatek pro investory do hedge fondů v krypto odvětví vyšší než v tradičním sektoru. Průměrný poplatek investorů za správu portfolia je 1,72% + 23,5% ze zisku. Tyto čísla jsou zhruba o 20% vyšší než je průměr hedgových fondů v tradičním sektoru. To je také jeden z důvodu, proč manažeři hedgových fondů mají zájem investovat v tomto segmentu.

Zájem investovat do těžby se zvyšuje jak zisky těžařů rostou

Dle dat společnosti Coin Metrics, zisky těžařů rostou a dosahují rekordních hodnot. Na jedné straně jsou náklady, které se zvyšují se vzrůstajícím výkonem sítě, ale i přesto je těžba stále velmi výdělečná. Lví podíl na tom samozřejmě má růst ceny BTC od minim dosažených na jaře. Momentální cena u $9500 je trojnásobná oproti březnovým minimálním hodnotám. Z grafu níže můžeme vidět exponenciální růst výnosnosti těžby Bitcoinu, který započal na jaře 2017.

Celkové příjmy těžařů se pohybují u hranice 14 miliard dolarů. Dosažení příjmů ve výši 5 miliard trvalo dlouhých 8 let, následná hranice 10 miliard byla již dosažena za jediný rok. Křivka výnosnosti se v posledních měsících trochu zaoblila, důvodem je vstup nových těžařů do hry a růst obtížnosti celé sítě. Díky snižujícím se nákladům na zařízení a hledáním optimálních lokalit, se celý proces těžby zefektivňuje.

Mohlo by vás zajímat: nejlepší těžební pooly

Pro ty co mají zájem investovat do kryptoměn nepřímo, je těžba jednou z možností. Dříve byla těžba doménou nadšenců s osobními počítači, to se změnilo s růstem výkonu sítě v roce 2010. Hardware se začal specializovat přímo na těžbu a začaly vznikat první těžební pooly. V těchto těžebních poolech se dělí jeho účastníci o vytěžené mince v poměru, v jakém přispěli svým výpočetním výkonem. V současné době jsou těžební pooly vedené profesionálně jako hlavní forma podnikání.

Originální článek Nový hedgový fond bude spravovat miliardy USD v kryptoměnách. Zisky těžařů rostou. pochází z webu CryptoSvet.cz.

CryptoSvet.cz

Váš česko-slovenský magazín a rádce na bitcoin a kryptoměny. Najdete u nás tipy, návody, recenze, fórum, kurzy, těžba, chat, zprávy a novinky.

Více informací naleznete na: www.CryptoSvet.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688