Futures Info (Futures Info)
Akcie ve světě  |  27.03.2002 10:32:02

Akciovým trhům došel po ranním vzestupu dech

      Futures kontrakty na akciové indexy před zakončením úterní seance smazaly většinu svých zisků, které vytvořily ihned po vydání dat o spotřebitelské důvěře. Ty byly ještě příznivější, než investoři doufali.

      Za odpoledním poklesem cen se skrývalo vybírání zisků. Někteří obchodníci tak činili již ráno po vydání několika příznivých ekonomických zpráv, ale v plné síle jsme mohli vybírání zisků pozorovat až v druhé polovině seance.

      Ačkoliv by mohl trh ještě dnes kolísat podobně jako v úterý, analytikové věří, že známky ekonomického zotavení budou stále cenám poskytovat určité příznivé zázemí.

      „Nemusíme se obávat toho, že by trh zareagoval nějak neracionálně, zatím vždy reagoval na ekonomická data odpovídajícím způsobem,“ říká Phil Flynn, analytik akciových trhů u Alaron Trading Corp.

      Index spotřebitelské důvěry vystoupal v březnu podle Conference Board na 110,2 z únorových 95,0. Trh předpokládal výši indexu na 98,0.

      Také současný situační index, který ukazuje názor spotřebitelů na současné ekonomické podmínky, se zvýšil na 111,5 z únorových 96,4. Skok, který tak tento komponent zaznamenal, je největší za posledních 25 let.

      I přes skvělé údaje o důvěře v národní ekonomiku ale červnový S&P kontrakt nedokázal vystoupat až na pondělní maxima na 1153,10. Podobně tomu bylo i u červnového Nasdaqu, který se přes veškeré snahy nedotknul pondělních maxim na 1490.

      Analytikové tvrdí, že důvodem, proč trh později odsunul býčí data o důvěře do ústraní, mohla být nedávná velká kolísavost podobných dat. Podle Flynna se na poklesu cen mohly podepsat i zprávy o novém podezření z účetních podvodů některých společností.

      Na začátku úterní seance opravdu akciové indexy pociťovaly negativní tlak ze zpráv kolem společnosti Network Associates. Její akcie oslabily, jakmile Komise cenných papírů oznámila, že prošetřuje účetní praktiky tohoto výrobce počítačových softwarů a poskytovatele počítačových služeb za fiskální rok 2000.

      Během úterní seance klesl červnový Nasdaq do mírně negativní oblasti, ale do zavření dokázal vystoupat do mírně pozitivní oblasti. Prolomil tak své pondělní a zároveň třítýdenní minimum na 1434 a jeho úterní denní minium bylo na 1429. Tato úroveň se pro tento kontrakt stane první úrovní supportu pro dnešní seanci.

      Pokles cen červnového S&P znamenal prolomení 100denního průměru na 1135,20 a dalším krátkodobým supportem bude značka 1134.

      „Je dobře, že trh nestoupá až tak rychle, aby předběhl sám sebe,“ říká Flynn. „Trh zkrátka rozumně pozoruje tato skvělá ekonomická data s určitou dávkou skepticismu.“

      
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:38  S&P 500: A ještě výše! Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:24  Amerika včera mírně rostla, Evropa výrazněji klesala Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688