Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě

Zima je v plném proudu a vy čekáte, až sleze sníh, abyste se mohli pustit do renovace terasy, na které zanechalo mrazivé počasí nechtěné stopy? Pokud máte dřevěnou terasu, musíte počítat s větší údržbou, protože materiál není odolný vůči nízkým teplotám. Pokud jste při budování terasy zvolili novější a kvalitnější materiály jako je WPC, rozhodně se nemusíte bát náročné či drahé rekonstrukce.

www.woodplastic.cz

Dřevo je známé tím, že je náchylné na počasí, snadno podléhá povětrnostním vlivům i sněhu a mrazu. Povrch tak časem ztratí svou barvu a při opravdu nízkých teplotách může i popraskat. A protože se jedná o zcela přírodní materiál, musí být opravdu kvalitně ošetřen, jinak se v něm usazují kromě špíny a prachu také houby, mechy a plísně. Pokud dřevo napadne plíseň, je potřeba ho vyměnit. V tom případě musíte investovat nemalou částku do průběžných oprav.

Dřevěná prkna tedy musíte důkladně vyčistit speciálním přípravkem a natřít olejem, který pomůže chránit dřevo třeba i před deštěm. Terasy z dřevoplastu, tedy WPC, naopak stačí pouze zamést koštětem. V případě výraznějšího znečištění se špína šetrně odstraní vysokotlakým čističem. Na zimu se nemusejí WPC podlahy ani přikrývat, jsou totiž odolné a dokonce nekloužou. „Díky složce vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polymeru HDPE jsou dřevoplastové terasy odolné i náročným povětrnostním podmínkám. Pokud je na terase pouze voda nebo sníh, tak podlaha neklouže, protože prkno vás brzdí,“ vysvětluje Zuzana Krucká, marketingová manažerka společnosti WPC – WOODPLASTIC.

Prkna odolají i vodě a mrazu

Povrch WPC podlah je méně kluzký právě díky složení dřevoplastu, ty kvalitní tvoří ze 60% dřevo a ze 40% polymer HDPE (hight-density polyethylen). Jestliže teploty klesnou v zimě pod nulu, vytvoří se i na WPC námraza. Ta ovšem kvalitnímu dřevoplastu neublíží, pokud pořídíte plná prkna, do nichž nezatéká. A pokud přece jen najdete na jaře ve spáře něco, co tam nepatří, dají se WPC prkna snadno vymontovat. Co se týče dřevěných podlah, pokud je prkno zničené, bude potřeba ho vyměnit a opět ošetřit speciálním přípravkem.

Jakmile zima ustoupí a první tráva si bude skrze zbytky sněhu prorážet cestu, nemusíte se obávat starostí, které vás s terasou čekají. Pokud se rozhodnete jít ekologicky šetrnou cestou a zvolíte WPC materiály, jejichž technologie výroby byla vyvinuta před více než třiceti lety v Severní Americe, nemusíte se jarního úklidu terasy bát a odkládat ho. Během pár minut dáte za pomoci obyčejného smetáku terasu opět do původního stavu, ve kterém byla před zimou. A pak už se můžete těšit na další teplé dny, které prožijete se svými blízkými na bezpečné terase.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada