BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  16.10.2013 08:42:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CHF, ZLATA a DAX

Akciové trhy mají za sebou špatný den, všechny akciové indexy (S&P 500, Dow Jones a Nasdaq) se propadly v závěru seance. Trhy tak reagovaly na neschopnost amerických politiků najít shodu kolem dohody, která by ukončila odstávku zaměstnanců a vyřešila by navýšení dluhového stropu. Po skončení americké seance zasadila trhům další ránu ratingová agentura Fitch, která oznámila, že přemýšlí o snížení vládního hodnocení ze současných AAA. Tento krok pak odůvodnila tím, že neschopnost řešit situaci ohrožuje efektivnost ekonomiky. Na to reagoval index volatility VIX, který se znovu vrátil nad 18 bodovou hranici.

V průběhu včerejšího dne přišli republikáni s návrhem, který počítal s dvouletým omezením nové daně na zdravotnická zařízení a sebral by státní příspěvky zákonodárcům a vysokým státním úředníkům, na výměnu nabízeli republikáni souhlas se zákonem umožňujícím financovat vládu do 15.ledna a půjčovat si se zvýšeným stropem do 7.února. Tento krok se však nesetkal s vřelým přijetím ze strany demokratů a senátor Harry Reid narovinu řekl, že návrh neprojde Senátem.

Na poli ekonomických zpráv došlo ke zveřejnění newyorkského výrobního indexu (Empire State). Ten v říjnu nečekaně klesl nejníže od května na 1,5 bodu. Ekonomické predikce počítaly s růstem na 8,2 bodu. Ve včerejším projevu řekl člen Výboru pro měnovou politiku (FOMC) Richard Fisher, že nevidí možnost pro přistoupení k redukci kvantitativního uvolňování v tomto měsíci. Podle Fishera by to v současně vyhrocené situaci nebylo uvážlivým krokem.

Německu pokračují povolební vyjednávání. Vítězka voleb Angela Merkelová potvrdila, že se pustí do třetího kola jednání se sociálními demokraty. Merkelová potřebuje sestavit koalici a právě partnerství s jinak největším rivalem by jí zajistilo pevnou vládu. Evropský ekonomický motor včera dosáhl překvapivě dobrého výsledku ZEW indexu. Ten vzrostl na nejvyšší hodnotu od dubna 2010, když vystoupal na 52,8 bodu.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         10:30 Britská nezaměstnanost

·         11:00 Švýcarský ZEW index

·         11:00 Index spotřebitelských cen (CPI) v eurozóně

·         14:30 Kanadské výrobní tržby

·         20:00 Proslov Maria Draghiho

·         20:00 Béžová kniha FEDu

EUR/USD i přes včerejší oslabení zůstává v konsolidačním boxu, jenž brání trendovému obchodování. Trh se při výprodeji znovu vrátil na support 1,3474 a vytvořil dvojité dno. Z hlediska technické analýzy se dá předpokládat posílení k 1,3550, avšak hlavním hybatelem trhu budou dnes zprávy o vyjednáváních ze Spojených států.

EU

USD/CHF se obchoduje v intradenním rostoucím kanálu, který ze střednědobého hlediska působí jako formace vlajky. Včerejší vrchol se dostal do divergence s MACD a lze tak předpokládat otestování spodní hrany kanálu. Do udržení ceny v kanálu zůstává výhled pozitivní.

UCH

Zlatu se včera podařilo vykřesat trochu naděje, když zastavilo výprodej a vytvořilo falešný průraz na podpůrnou klesající trendovou linii. Trh tak znovu otevřel možnost otestování dominantní klesající trendové linii. Ze střednědobého hlediska tedy trh zůstává v konsolidační formaci klesajícího klínu.

GOLD

Německý akciový index DAX se obchoduje v medvědí divergenci, která se vytvořila po překonání předchozího maxima. To zvyšuje riziko na dlouhých pozicích, protože se dá očekávat příchod korekčního pohybu. Ten by mohl zamířit k Fibonacciho úrovni 23,6, u které leží i klouzavý průměr 100. Hlavní support pak leží na Fibonacciho úrovni 50.

FDE30

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688