Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Úrokové sazby  |  26.07.2013 15:51:00

Příští týden zasedá ČNB

Obchodování s regionálními měnami bylo tento týden opět prázdninově klidné. Česká měna se pohybovala na úrovních těsně pod hranicí 26 korun za euro a páteční obchodování na mezibankovním trhu uzavírá na stejné hodnotě jako před týdnem, tedy zhruba 25,95 CZK/EUR. Z domácí ekonomiky jsme se tento týden dočkali červencových indikátorů důvěry v české hospodářství. Zatímco důvěra podnikatelů oproti červnu stagnovala, sentiment spotřebitelů se na meziměsíčním vyjádření mírně zhoršil.
Ani kurz zlotého proti společné evropské měně se oproti minulému týdnu nezměnil, a jedinou oslabující regionální měnou je maďarský forint. Jeho kurz totiž ovlivnilo rozhodnutí centrální banky opět o 25 bb snížit úrokové sazby na nové historické minimum 4,0 % a především komentář guvernéra Matolcsyho, že cyklus snižování sazeb bude nejspíše déle pokračovat.
Příští týden bude co do událostí na trzích rozhodně zajímavější. Především se ve čtvrtek uskuteční měnověpolitické zasedání České národní banky. Centrální bankéři budou podle našeho očekávání diskutovat potřebu uvolněnějších měnových podmínek v podobě devizových intervencí. Jejich spuštění ale v nejbližší době nepředpokládáme, protože by se k nim členové bankovní rady podle našeho názoru uchýlili jen za předpokladu hrozby deflačních tendencí. Ta však v našem centrálním scénáři není. Nicméně i vzhledem k nedávným holubičím komentářům guvernéra Miroslava Singera a člena bankovní rady Lubomíra Lízala mohou trhy na spuštění devizových intervencí spekulovat, což by se mohlo projevit oslabením kurzu koruny vůči euru.
Pro situaci na regionálních trzích bude také velmi důležité středeční zasedání americké centrální banky a páteční data z trhu práce v USA. Ekonomové SG očekávají, že jak Fed, tak data přinesou další signály o blížícím se začátku omezování nákupů aktiv v rámci kvantitativního uvolňování. To by mohlo mít za následek růst českých swapů a výnosů dluhopisů, především na delším konci křivky.

Autor: Marek Dřímal

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.03.2024Ranní okénko - Tento týden zasedá Fed a ČNB Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
18.12.2023Ranní okénko - Tento týden zasedá ČNB, šance na snížení sazeb rostou Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
30.10.2023Ranní okénko - Tento týden zasedá ČNB a Fed, v eurozóně vyjde inflace Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688