Relaxační sauna v pohodlí vašeho domova

Chodíte rádi do sauny? Obáváte se nedodržení hygienických podmínek ve veřejných prostorách? Chcete ušetřit peníze i čas? Dáváte přednost intimní atmosféře a raději byste si vychutnali příjemnou chvilku relaxace sami nebo jen s partnerem? Pak je pro vás ideálním řešením domácí sauna.

Ta skýtá mnoho výhod, posuďte sami. V první řadě ušetříte svůj drahocenný čas a z dlouhodobějšího hlediska také peníze. Samotné její pořízení je v současnosti cenově dostupné, takže si ji může dovolit opravdu každý a peníze do ní investované se jejímu majiteli velmi záhy vrátí.  Na rozdíl od veřejně přístupných míst si můžete vychutnat relax ve vlídné atmosféře vašeho domova a nestarat se o dodržování hygieny ze stran cizích uživatelů.

Systémy určené pro domácí využívání jsou navrženy tak, aby vyhovovaly konkrétním požadavkům a dispozicím bytů a domů zákazníka jak tvarem, tak i rozměry. Prvotní konzultace s odborníkem a následná profesionální instalace jsou samozřejmostí. Určitě najdete necelé tři metry čtvereční a pak si už jen užíváte nerušeného odpočinku kdykoliv máte chuť.

 

Udělejte něco pro své zdraví
Každý ví, že sauny či infrasauny mají nedocenitelné pozitivní terapeutické účinky na celý lidský organismus. Pomáhají ulevit od bolesti, zlepšují srdeční funkce i vzhled pokožky, zbavují tělo toxinů, snižují svalové napětí i ztuhlost končetin, kloubů a zad. Působí kladně při léčbě chorobných zánětlivých procesů kůže a jsou vhodným doplňkem také při redukci váhy. Za třicet minut spálíte až šest set kalorií. Teploty kolem 60C° dokonale uvolní vaše tělo a zbaví vás únavy a stresu.

Domácí saunění  má mnoho dalších specifických výhod, ať už je to poslech vaší oblíbené hudby díky nainstalované hudební soupravě nebo možnost podsvícení barevným osvětlením dle vašeho vkusu. Účinky muzikoterapie i arteterapie pozitivně působí na celý lidský organismus, posilují srdeční rytmus i krevní tlak, dýchání i svalový tonus. A navíc výrazně zlepšují naší náladu a to je v dnešní hektické době jistě jeden z podstatných faktorů, který bychom neměli podceňovat.

 

Finská sauna nebo infrasauna?
Pokud přemýšlíte, jaká pro vaši domácnost bude vhodnější, máme pro vás několik informací, které vám při rozhodování mohou pomoci. Ve finále ale záleží jen na vás, čemu dáváte přednost. Ať tak nebo tak, chybu určitě neuděláte. Obě varianty mají své specifické výhody.Pokud máte rádi obvyklý rituál saunování včetně metliček a následné ochlazení ledovou vodou, je pro vás vhodnější klasická domácí sauna. Jestli ale máte omezené prostorové možnosti nebo zdravotní obtíže či se chcete jen prohřát před sportováním, budete rozhodně spokojenější s infrasaunou. Také doba předehřátí je její velkou výhodou, trvá pouhých pět minut.

Alexasauna.cz - velký výběr saun pro celou rodinu



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry