Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  10.09.2001 12:02:23

Německo: Německé akcie v pátek silně ztrácely v reakci na negativní vývoj na trhu v USA. Index Dax v pátek...

Evropské akcie
Investiční bankovnictví KB

Datum : 10.9.2001

      
Německo
Německé akcie v pátek silně ztrácely v reakci na negativní vývoj na trhu v USA. Index Dax v pátek ztratil 3,0%. Nedařilo se telekomunikacím, když se akcie Deutsche Telecomu dostaly blízko své historicky nejnižší ceny. Nedařilo se ani DaimlerChrysler v reakci na vysokou nezaměstnanost v USA. Podobně ztrácely i finanční tituly HypoVereinsbank, MLP, Deutsche Bank a Allianz. Naopak, posilovaly akcie Infineon v reakci na zlepšení investičního doporučení.

       Německé akcie dnes zahájily poklesem, který je tažen akciemi Volkswagenu, technologií a Deutsche Telecomu. Akcie Deutsche Telecomu se dostaly na svojí upisovací cenu. Volkswagen reaguje na komentáře odstupujícího ředitele, že společnost možná nedosáhne svých cílů. Naopak, posilují jeho konkurenti BMW a DaimlerChrysler.

      
Velká Británie
Akcie ve Velké Británii se v pátek propadly na další minimální hodnotu za poslední tři roky. Index FTSE 100 v pátek ztratil 2,6%ˇna 5070,3 bodu. Nejhůře se dařilo bankám, které ztrácely taženy obavami z dopadu horšího vývoje ekonomiky na jejich hospodaření. Nedařilo se HSBC, Barclays, Royal Bank of Scotland a Bank of Scotland. Oslabovaly i telekomunikační tituly Vodafone, British Telecommunications a Telewest. Ty reagovaly na negativní zprávy od společnosti Vodafone ohledně služeb 3G.

       Index FTSE 100 dnes pokračuje ve svém poklesu, který je tažen dalším oslabením technologických a telekomunikačních titulů. Nedaří se hlavně společnostem, které budou pravděpodobně vyloučeny z báze indexu FTSE 100. Jedná se především o Colt Telecom, Energis a Telewest.

      
Francie
Index CAC-40 v pátek oslabil o 1,5% na 4413,5 bodu. Nedařilo se hlavně akciím společnosti TF1, která má v tomto týdnu oznámit výsledky hospodaření a čeká se jejich zhoršení. Nedařilo se ani Cap Gemini, Alcatel a France Telecom, který se dostal na historicky nejnižší hodnotu. Naopak, proti trhu se pohybovaly akcie STMicroelectronics.

       Francouzské akcie dnes opět ztrácí, když největší ztráty zaznamenávají akcie nejvýznamnějších technologických společností. Nedaří se Alcatel a STMicroelectronics.

      
Nizozemí
Index AEX v pátek oslabil o 2,9% na 486,0 bodu tažen poklesem finančních titulů. Nedařilo ING a ABN AMRO. Hodně ztrácely akcie KPN Telecom a KPNQwest v reakci na zprávy, že KPN zvažuje prodej svého podílu ve společnosti.

       Holandské akcie dnes otevřely poklesem, který je tažen ztrátami finančních titulů. Nedaří se ING a Aegon. Naopak, posilují akcie KPN Telecom poté co společnost oznámila, že jedná s bankami o financování a o nástupci generálního ředitele.

      


      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688