X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Měny-forex  |  05.03.2008 11:23:01

Technická analýza: GBPJPY

Měnový pár libry šterlinků a japonského jenu patří mezi nejobchodovanější měnové páry vůbec a obchodují jej především zkušenější tradeři, jejichž většina využívá ke svým analýzám i analýzu technickou.

Nejprve se podíváme na časový interval H4, tedy čtyřhodinový graf. Na dlouhodobějším grafu je především nutné určit si základní hladiny supportu a resistance, jež jsou generovány buď pomocí ukazatele fibonacci retracement (FIBO) nebo v místech, kde se nahušťují svíčky grafu a dochází k odrazu od hladin a otočení trendu. Na H4 vidíme dvě možnosti umístění FIBO, a to z vrcholu vytvořeného začátkem listopadu loňského roku a druhá z vrcholu vzniklého 27.12. Hladiny obou těchto ukazatelů se kryjí ve dvou místech a vytvářejí support na hladině 204.50 a resistanci na 213.50. Tyto dvě hladiny korespondují i s trendovým kanálem (equidistant channel), čímž se síla těchto úrovní potvrzuje a my je můžeme považovat za velice silné a dále s nimi pracovat. Dále usuzujeme, že se pár GBPJPY pohybuje v bočním trendu a na dalším grafu můžeme použít ukazatele pro netrendující trh (stochastic oscillator).

Na třicetiminutovém grafu (M30) si pak zanalyzujeme možnosti dalšího průběhu kurzu těchto dvou měn. Zlatá čára je trendový kanál, který je vytvořen na grafu H4 a k jehož prolomení na tomto přiblíženém grafu došlo již několikrát. Dále jsem zavedl ukazatel Bollinger bands, jež je kombinací klouzavého průměru (čára uprostřed) a dvou čar, značících klouzavý průměr upravený o směrodatnou odchylku určující volatilitu trhu. Tento ukazatel naznačuje, kam by se v nejbližší době mohla pohnout cena, jež má tendenci oscilovat mezi horní a dolní hranici pásma. V tuto chvíli se dá čekat růst ceny, jelikož by se svíčka měla odrazit od trendového kanálu, zároveň od bollingerova pásma a stochastický oscilátor naznačuje přeprodanost trhu, což je dalším indikátorem krátkodobého růstu. Z dlouuhodobějšího hlediska se dá očekávat pohyb v hlavním trendovém kanálu a je nutné sledovat jak bollingerova pásma tak i stochastický oscilátor. Nikdy nevstupujte do prodejní prozice na netrendujícím trhu, pokud je stochastický oscilátor pod úrovní 20!

Autor: Jan Mynář (jan.mynar@xtb.cz)

05.03. 12:41  Obr necitelny (Jan Mynar)
05.03. 12:26  Obr necitelny (KaB)






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688