Josef Trnka (TPS)
Finance  |  14.11.2004 21:08:21

Cyril Svoboda ztrácí kredit (12.4.2009)


Otázky opět nebyly Václava Moravce, nýbrž Jana Němce. Aktéři: Ministryně zdravotnictví, její stínový kolega, Valtr Komárek a Šimon Pánek. Oba posledně jmenovaní vzpomínali na 17. listopad před 15 lety. Byli zajedno v tom, že ve srovnání s vyspělými demokraciemi zaostáváme nejen ekonomicky, ale i morálně. Nejsem si jist tím, zda západní demokracie takovými prohlášeními nepřeceňují. Spíše bych souhlasil s Komárkovým apelem: Chovejme se jako lidi a neschovávejme se za minulost.

Ostatně navážky do komunistů jsou již otravné a po tolika letech se přežily. Ve skutečnosti si je totiž politická reprezentace programově pěstuje, a tím udržuje naprosto nestandardní prostředí, které prospívá naprosto všem. Když nic jiného, je do koho se strefovat, kam odvádět pozornost. Po těchto volbách se nicméně na tapetě ocitli ještě větší škůdce - voliči. Nejlepší by bylo zřejmě zrušit nejen senát, ale i voliče. Bez nich to ale "bohužel" nejde.

Média jdou většinou ruku v ruce s politiky a existující řízený chaos jen umocňují. Kritizují Grosse, jehož podíl na neúspěchu je sice zřejmý, ale nikoli největší. Rychle se zapomnělo na skutečného hrobaře sociální demokracie - Vladimíra Špidlu. Na druhé straně se úspěch ODS zdaleka tak silně nespojuje s osobou Mirka Topolánka. Přitom "algoritmus uvažování" by měl být stejný. Dobrý příklad tohoto zvláštního novinářského stylu poskytl v Sedmičce Martin Veselovský. Napřed Nova pustila šot s Vlastimilem Tlustým, když však chtěl na něj Miloslav Ransdorf reagovat, utnul jej moderátor s tím, že Tlustý ve studiu nesedí.

Debaty na ČT1 i Nově přinesly jeden zajímavý paradox, který byl takto dvojnásob k tíži ministru zahraničních věcí. Ačkoli divácké hlasování v Otázkách odsoudilo komunismus zhruba ze dvou třetin, tak v Sedmičce dali diváci důvěru komunistovi Ransdorfovi. Cyrilu Svobodovi vyjádřilo sympatie jen 24 % volajících. Svým způsobem se ani není čemu divit. Jeho vystupování je pro mnohé příliš fundamentalistické, pro jiné demagogické, pro další prostě falešné. Včera ho to asi hodně překvapilo, protože spoludebatérovi ani nepogratuloval.

Pomineme-li problematiku zdravotnictví v Otázkách, tak ekonomickými tématy se zabývala zejména Partie na Primě. Překvapivě často docházelo mezi Martinem Římanem a Janem Mládkem ke shodě (WTO), dokonce i pokud jde o důchodový systém. Římanovu tvrzení, že se systémem, který vytvořila vláda Václava Klause sociální demokraté nic neudělali Mládek neodporoval. Jen poznamenal: "Bohužel." Tristní v každém případě, i když to pravda není. Za vlády sociální demokracie totiž došlo k řadě restriktivních úprav, za něž by se nemohla stydět žádná autentická pravice. O naplnění takových pojmů se nám ovšem může jen zdát. Zatím platilo, že slova (nálepky) mají opačný obsah. Také jeden z důvodů, proč je zbytečné chodit k volbám.

      
       Další  komentáře a bodování politiků na:  http://www.geocities.com/Nocoment2001/index.htm  v rubrice Výroky.

     

   


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

16.11. 06:23  Výstižně napsáno. (Schuman)
15.11. 19:31  Trapas pane Trnko. (PRO)
15.11. 12:29  Nelze stratit to co nikdy neměl. (Jan Kolda von Žampach)
15.11. 10:08  Trapas pane Trnko. (Pijack)

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688