Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  02.07.2004 14:59:30

Ispat NH - informace v VH

ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA společnosti ISPAT NOVÁ HUŤ a.s.

 

Praha, 2.července 2004 - 30. června tohoto roku se konala řádná valná hromada společnosti ISPAT NOVÁ HUŤ a.s. Na pořadu jejího jednání bylo hodnocení výsledků roku 2003. Ve zprávě představenstva vyzdvihl jeho předseda, Ing. František Chowaniec, velmi dobré hospodářské výsledky, kterých společnost v uplynulém roce dosáhla a které ve finančním vyjádření představovaly zisk před zdaněním ve výši 6,3 mld. a po zdanění ve výši 5,4 mld. . Uvedené výsledky dosáhla společnost při splnění plánu výroby u všech druhů výrobků společnosti, s výjimkou plochých výrobků. Jako nejvýznamnější událost uplynulého roku pak předseda představenstva označil vstup strategického partnera jako nového majoritního vlastníka. Tím se stala společnost LNM Holdings N.V., která odkoupila od Fondu národního majetku akcie NOVÉ HUTI, a.s., odpovídající 52,25 % z celkové výše základního kapitálu, a dále pak navýšila stávající základní kapitál svým finančním vkladem o 924 mil. 384 tis. Kč. Mimo to, pak tato společnost převzala některé dřívější závazky NOVÉ HUTI. To vše znamenalo ozdravení finanční situace společnosti a umožnilo dosažení již uvedených hospodářských výsledků. Valná hromada poté, po seznámení se se zprávou o roční účetní závěrce za rok 2003 a zprávou o konsolidované účetní závěrce schválila roční účetní závěrku společnosti i konsolidovanou účetní závěrku. Valná hromada rovněž schválila předložený návrh na rozdělení zisku. Jako poslední bod pořadu jednání pak valná hromada schválila návrh na změnu stanov, spočívající v úpravě předmětu podnikání společnosti.  

 

 

PROFIL SPOLEČNOSTI :

 

ISPAT Nová huť a.s. (INH) je největší ocelářskou firmou s tzv. uzavřeným výrobním cyklem (od zpracování surovin a výroby energií, přes výrobu válcovaných produktů až po dokončování náročných strojírenských celků) v České republice. Společnost vznikla jako samostatný podnik se sídlem v Ostravě-Kunčicích v roce 1951. V roce 1989 byla přeměněna na státní podnik a v roce 1992 pak následně transformována na akciovou společnost. Novým strategickým vlastníkem firmy je od 31.1.2003 společnost LNM Holdings N.V.

roce 2003 INH dosáhla tržeb za prodej vlastních výrobků a služeb ve výši asi 36 miliard korun a zisku ve výši 5,4 miliardy korun.

ISPAT Nová huť a.s. se skládá z 10 výrobních a obslužných závodů a k  31.12.2003 zaměstnávala 10 969 zaměstnanců.   

Roční kapacita společnosti, měřená výrobou surové oceli, činí asi 3 miliony tun. Nadpoloviční podíl produkce (51%) náleží dlouhým výrobkům, plochých výrobků je třetina (asi 34%), trubky představují 10% a strojírenské výrobky 5% objemu výroby.

V loňském roce byly dvě třetiny všech prodejů realizovány na domácím trhu, export představoval 36% celkových tržeb. ISPAT Nová huť svoje výrobky vyváží do 41 zemí světa, přičemž největším odbytištěm je Evropa (85%).

 

LNM Group je druhým největším světovým producentem oceli s výrobními závody ve 13 zemích světa. Odhady celkového letošního objemu výroby v roce 2004 překračují 42 milionů tun, odhady tržeb se pohybují nad 15 miliardami dolarů. Celá skupina, včetně LNM Holdings N.V. a Ispat International N.V. má přibližně 135 tisíc zaměstnanců po celém světě a pracují pro ni zástupci více než pětačtyřiceti národností. Společnost Ispat International N.V. je obchodována na newyorské a amsterodamské burze („IST“).

 

LNM Holdings N.V. má ocelářské aktivity v PolskuKazachstánu, Rumunsku, Alžírsku, České republice a Jihoafrické republice. Významné synergické efekty pro společnost plynou z její  vazby na Ispat International N.V., která vlastní moderní a vysoce efektivní ocelářské provozy ve Spojených státech, Kanadě, Mexiku, na Trinidadu, v Německu a ve Francii, produkující vysoce kvalitní ocel pro nejnáročnější trhy.

 

Zdroj: Ispat NH 

 

 

 



Přečtěte si také:

14.06.2006Informace z VH BCPP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
28.01.2005Mittal Steel odkoupila dalších 0,22% akcií Ispat NH Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
27.01.2005Ispat NH zvýší platy až o 11%, průměr o 6% Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
24.01.2005Ispat NH zvýší pro r.05 ceny Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688