Cianews.cz (ČIA)
Akcie v ČR  |  18.06.2004 16:27:03

ČRa nabízejí levné volání bez placení paušálu Telecomu



Hlasové služby založené na zpřístupnění místních smyček od Českých radiokomunikací (ČRa) nevyžadují placení měsíčního paušálu Českému Telecomu za pronájem telefonní stanice a nabízejí výhodné minutové zpoplatnění. Při přechodu od Telecomu do sítě ČRa však musí uživatel složit vratnou zálohu ve výši 2850 korun bez DPH, pokud chce současně převést i své stávající telefonní číslo. Na dotaz ČIA to potvrdil mluvčí ČRa Pavel Kočiš.

Tato podmínka se týká i dosavadních uživatelů hlasových služeb ČRa Bluetone. Zálohu získá zákazník ČRa zpět, pokud se rozhodne síť ČRa opustit. V rámci tarifu DSL Supertarif je minuta místních i dálkových hovorů ve špičce zpoplatněna 80 haléři, mimo špičku pak 50 haléři bez DPH. Tarifikace přitom probíhá po sekundách. Cena jedné minuty volání do mobilních sítí činí 3,45 koruny a volání do zahraničí začíná na 2,20 korunách bez DPH. Uživatel si navíc může vybrat tři zahraniční destinace, na které získá dodatečnou pětiprocentní slevu.

Na principu zpřístupnění místních smyček nabízejí ČRa rovněž služby ADSL a SHDSL. Firma je zprovozní v pondělí 21. června zatím jen v Praze v okolí ulic Olšanská a Fibichova a v Českých Budějovicích. V září by mělo přibýt dalších 12 míst v Praze (Dejvice, Vršovice, Pankrác, Těšnov, Střešovice, Letná, Holešovice, Štěrboholy, Strašnice, Smíchov, Hloubětín, Kobylisy) a některá krajská města (Brno, Ostrava, Plzeň, Hradec Králové). Do konce roku lokality v Praze doplní střed města, Václavská, Vinohrady a Libeň, z krajských měst přibude Ústí nad Labem, Pardubice a Liberec. Letos by tak ČRa chtěly pokrýt celkem 28 lokalit po celé ČR, a získat tak přístup k více než 400 tisícům linkám. V roce 2005 firma pak plánuje pokrytí zbývajících krajských a okresních měst.

ČRa podepsaly smlouvu s Českým Telecomem o zpřístupnění místních smyček letos v lednu. Majoritním vlastníkem ČRa je firma Bivideon, kterou vlastní investiční fond Czechvalue Investment Limited spravovaný Deutsche Bank, s podílem 71,89 procenta. Na konci loňského roku dále držela 2,8 procenta akcií radiokomunikací The Bank of New York, 2,3 procenta J&T Banka a 1,4 procenta americká společnost Brown Brother Harriman. Zbytek akcií je rozptýlen mezi drobné investory. ČRa za loňský rok vykázaly konsolidovaný čistý zisk 1,746 miliardy korun, nekonsolidovaný čistý zisk činil 98 milionů korun.



-rot-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688