Marketingové noviny.cz (Marketingové noviny.cz)
Marketing a média  |  19.05.2004 15:22:29

V Monte Carlu bude zvolen Světový Podnikatel roku

Dne 29. května 2004 se všech 31 národních vítězů mezinárodní prestižní soutěže společnosti Ernst & Young setká v Monte Carlu, kde bude zvolen nositel titulu World Entrepreneur of the Year 2004 (Světový Podnikatel roku 2004). Mezi finalisty je i český podnikatel Zbyněk Frolík, generální ředitel společnosti LINET a držitel ocenění Podnikatel roku 2003.

Prestižní soutěž Podnikatel roku každoročně vyhlašuje společnost Ernst & Young. Jako hlavní kriterium se posuzuje růst obratu, zisku a počtu zaměstnanců v posledních třech letech. Mezi další zvažovaná kriteria patří například udržitelnost růstu v delším časovém období a také se přihlíží k možným rizikovým faktorům (například nadměrnému úvěrovému zatížení apod.). Vítězové v jednotlivých zemích se poté účastní v Monte Carlu celosvětového finále o titul Wolrd Entrepreneur of the Year.

Českou republiku bude v Monacu reprezentovat Zbyněk Frolík, zakladatel a generální ředitel společnosti LINET, která se od svého založení v roce 1990 specializuje na vývoj, výrobu a prodej moderního zařízení pro nemocnice, ústavy sociální péče a domovy důchodců. Společnost patří ve světě mezi první pětku ve svém oboru. Své výrobky vyváží do celé Evropy a má 95 % podíl na českém trhu.

Nezávislá prestižní porota, primárně sestavená z vítězů předchozích ročníků soutěže Podnikatel roku, již začala s jednotlivými hodnoceními všech 31 finalistů. V pátek 28. května bude proces hodnocení účastníků kulminovat intenzivními individuálními pohovory s každým z účastníků soutěže.

Všech 31 vítězů národních kol soutěže Podnikatel roku se zúčastní slavnostního ceremoniálu ve společnosti nejlepších světových podnikatelů v sobotu 29. května v klubu “Sporting Club de Monaco”. Večer vyvrcholí vyhlášením mezinárodního titulu Podnikatel roku 2004 “World Entrepreneur Of The Year”.

“Na celosvětové finále se opravdu těším – bude to vynikající možnost potkat zajímavé lidi z různých oborů v oblasti podnikání. Vzhledem k výsledkům, kterých naše společnost dosahuje, zřejmě nebudu jako kandidát za Českou republiku patřit k outsiderům, i když i v letošním ročníku bude jistě cesta k vítězství opravdu obtížná,” uvedl Zbyněk Frolík, generální ředitel společnosti LINET a držitel ocenění Podnikatel roku 2003, který bude na mezinárodním klání reprezentovat Českou republiku. “Už vítězství v národní části soutěže mi přineslo mnoho kontaktů a zvýšení mediální publicity,” dodal Zbyněk Frolík.

Prestižní soutěž Podnikatel roku vznikla v USA a v současné době se koná ve 31 zemích světa – například v Kanadě, Velké Británii, Francii, Japonsku či Německu. Popularita soutěže samotné neustále roste, v roce 2005 se očekává účast již 38 zemí. Jen v roce 2004 bylo do soutěže nominováno více než 10 000 podnikatelů, kteří založili a pokračují v úspěšných a progresivních podnikatelských aktivitách.

James S. Turley, předseda a výkonný ředitel celosvětové sítě Ernst & Young komentuje, “Mezinárodní program Ernst & Young Podnikatel roku je zaměřen na ocenění prvotřídních podnikatelů působících v různých odvětvích. Naše celosvětová organizace usiluje o podporu firem a podnikání ve světě a uznává důležitost zdravé, rozvíjející se světové ekonomiky. Mezinárodní program Podnikatel roku představuje přirozenou podporu tohoto úsilí a rovněž skvělou příležitost podělit se o zkušenosti z nejlepší obchodní praxe.”

“V letošním roce jsou mezi vítězi jak mezinárodní podniky s obratem několika miliard dolarů, tak menší regionální hráči, kteří vhodně zaplnili prázdná místa na trhu. Spojuje je úsilí směřující k úspěchu a snaha o inovaci. Příběh každého jednoho z nich je velmi inspirující,” vysvětluje Gregory K Ericksen, ředitel celosvětové soutěže Podnikatel roku společnosti Ernst & Young.

Držitelé titulu Světový Podnikatel roku z předchozích ročníků

2003 - Narayana Murthy, zakladatel a člen představenstva společnosti Infosys Technologies. V roce 1981 založil společnost Infosys a do konce roku ji přetvořil na nadnárodní společnost s více než 25 000 zaměstnanci a miliardovým obratem. Infosys se zabývá přípravou a poskytováním internetových (e-commerce) aplikací a služeb, konzultacemi v oblasti IT a implementováním komplexních IT řešení.

2002 - Stefan Vilsmeier, prezident a předseda představenstva BrainLAB. Jeho radiochirurgické produkty a postupy stanovily nové standardy při neinvazivních nádorových léčebných postupech. Jeho společnost nyní zaměstnává téměř 500 lidí v patnácti zemích a stala se světovým lídrem v oblasti vyspělé lékařské technologie.

2001 - Paolo della Porta, prezident a předseda představenstva společnosti Saes Getters. Produkty a součástky v počítačích a televizních přijímačích společnosti Saes Getters jsou stabilně vysoce hodnoceny po více než 40 let na celém světě.

- red -

Článek je převzat z Marketingových novin.

Marketingové noviny.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688