Cianews.cz (ČIA)
Akcie ve světě  |  31.03.2004 09:33:01

Tiscali zlevňuje některé telefonní hovory



Až o 22 procent snižuje od 1. dubna ceny za některé telefonické hovory alternativní operátor Tiscali. ČIA o tom informovala mluvčí Tiscali Vladimíra Králíková. Jak vyplývá z porovnání nového a starého ceníku, největší zlevnění se týká mezinárodních hovorů v prvních dvou skupinách, které zahrnují především evropské země a Izrael, Japonsko, Kanadu, Nový Zéland a USA. O něco méně snižuje hovorné za volání do pevných i mobilních sítí v ČR, cena vytáčeného připojení k internetu zůstává stejná.

V rámci České republiky nabízí Tiscali nově místní hovory za 1,15 koruny za minutu ve špičce a 0,60 koruny za minutu mimo špičku (ceny jsou bez DPH). Meziměstské hovory zlevnily pouze ve špičce z 2,24 na 1,88 koruny za minutu, telefonování mimo špičku zůstává za 0,94 koruny za minutu. Cena volání do mobilních sítí bez rozlišení časových pásem klesne z 4,76 na 4,73 koruny za minutu. Za hovory do Německa, Polska, Rakouska a na Slovensko bude Tiscali účtovat 3,49 koruny namísto 4,50 koruny za minutu a mezinárodní volání do 27 dalších států zlevní z 5,71 na 4,49 koruny za minutu.

Od 1. dubna dojde také k úpravě způsobu účtování hovorů. Meziměstské telefonáty a volání do mobilních sítí budou nově účtovány v intervalech 30 vteřin namísto účtování po vteřinách, minimální zpoplatněná délka hovoru zůstává na 60 vteřinách. Cena za vytáčený internet bude účtována po 60 vteřinách s minimální délkou 120 vteřin, zatímco podle nového ceníku byla zpoplatňována po vteřinách s minimální délkou 60 vteřin.

Služba Tiscali Call je k dispozici jak prostřednictvím předvolby operátora s automatickým připojením do sítě Tiscali, kde alternativní operátor účtuje při aktivaci jednorázový poplatek 250 korun s DPH, tak na základě volby operátora s vytáčením předčíslí 1003, kde aktivační poplatek nepožaduje. Bezplatně Tiscali nabízí on-line přístup k podrobnému výpisu hovorů prostřednictvím internetu.

Italská společnost Tiscali S. p. A. se sídlem v Cagliari vstoupila na český trh v roce 2000 prostřednictvím koupě společnosti World Online. V únoru 2000 začala v tuzemsku nabízet bezplatný přístup k internetu a zprovoznila vlastní portál. Firma v ČR poskytuje vytáčené i širokopásmové připojení k internetu, hlasové, datové a audio/video služby.

-pš-, -ph-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:28  US indexy mírně rostly, zásadní dnes budou výsledky inflace Research (Česká spořitelna)
Pá   9:08  LVMH: Odsun penze zakladatele B. Arnaulta Research (J&T BANKA)

Přečtěte si také:

17.12.2015Výroba zlevňuje a zlevňuje Ekonomický deník (Ekonomický deník)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688