Zuzana Humlová (AliaWeb)
Finance  |  16.03.2004 16:05:15

Hit letošního roku – zájezd přes internet

Jezdíte na dovolenou? Často máte zájem o zájezdy Last Moment? Pak asi víte, že obsáhnout celou současnou nabídku několika stovek velkých i malých cestovních kanceláří je prakticky nemožné.

Jen váha všech vydaných katalogů by byla asi sto kilogramů. A tak máte několik možností – navštívit některou velkou CK a vybrat si u ní z mála katalogů nebo obejít mnoho CK a jejich prodejců a vybrat si z více katalogů nebo projít nabídku na internetu. A zde je zase možnost – procházet jednotlivé servery mnoha CK nebo použít některý obecný server, který vám nabídku mnoha CK zobrazí najednou. A my bychom vám rádi jeden takový výborný server představili – server Zájezdy.cz.

Jak internetový prodej funguje?

Nejdříve trochu vysvětlení pro začátek – je potřeba rozlišovat mezi cestovní kanceláří (CK), která je pořadatelem zájezdů a se kterou je nutné sepsat cestovní smlouvu a mezi cestovní agenturou (CA), která je zpravidla pouze prodejcem zájezdů, které různé CK pořádají. Zájezdy.cz, spol. s r.o. z Třebíče (Zájezdy.cz) jsou jednou z mnoha CA, které prodávají zájezdy mnoha CK, ale je jednou z mála, které prodávají výhradně přes internet.

Aktuálně zadané katalogy

Zájezdy.cz na svém serveru www.zajezdy.cz na každou sezónu vždy pomocí poměrně složitých nástrojů zadají mnoho katalogů (viz. foto) od mnoha CK do jednoho řešení, které pak uživatelům serveru umožňuje velmi dobré, rychlé a jednoduché procházení těchto katalogů najednou. Procházíte tedy najednou katalogy CK Čedok, Fischer, FIRO-tour, Eximtours a dalších. Můžete vybírat podle různých hodnot jako je délka zájezdu, cena, datum odjezdu a mnoho jiných. Po výběru vašeho vhodného zájezdu zašlete objednávku.

Po obdržení objednávky Zájezdy.cz provedou u příslušné CK rezervaci a je-li úspěšná, tak s vámi uzavřou pro danou CK cestovní smlouvu. Poté dojde k platbě zálohy nebo celkové ceny zájezdu podle dohody a podmínek dané CK na účet Zájezdy.cz, které obratem platbu předají příslušné CK.

Naše operátorky

V čem je internetový prodej jiný než v kanceláři u vás ve městě?

Z právního hlediska je naprosto stejný až na to, že operátorku, která s vámi zájezd vyřizuje nevidíte, a řeší se vše na dálku. Ale to je jediný rozdíl. Ovšem co se týče pohodlí, pak jsou rozdíly poměrně značné. Jednak je na serveru www.zajezdy.cz přehledně celá nabídka zájezdů včetně čerstvých Last Moment zájezdů, dále v podstatě nemusíte vůbec opustit domov nebo kancelář, protože lze všechny dokumenty zaslat elektronicky ať už el. poštou nebo faxem. Totéž platí o následném placení, zejména, když máte některou on-line službu banky. Je naprosto běžné, že v poledne obdržíte informace o nových zájezdech Last Moment, během hodiny můžete zaslat objednávku, v další hodině obdržíte potvrzení rezervace a cestovní smlouvu, kterou podepsanou vhodně elektronicky vrátíte, provedete ze své banky on-line platbu a v 16 hodin obdržíte přesné pokyny k vašemu odjezdu nebo odletu. Toto lze řešit v kanceláři samozřejmě také, ale nevíte, kdy obdrží čerstvou nabídku Last Moment, je potřeba dojít do kanceláře podepsat smlouvu a poté jít do banky pro peníze nebo je složit CK na účet.

Jaké mám záruky, že přes internet o své peníze nepřijdu?

Záruky jsou úplně shodné z kamenným prodejem. Peníze se mohou ztratit v podstatě dvěma způsoby – prodejce zájezdů (CA) nepředá peníze příslušné CK nebo daná CK vyhlásí úpadek. První způsob je ošetřen smlouvou mezi CA a CK. Žádná CK neuzavře smlouvu s prodejcem, u kterého nemá záruku, že peníze včas předá. Druhý způsob je ošetřen povinným pojištěním všech CK proti úpadku. Na serveru www.zajezdy.cz jsou pro všechny CK, které Zájezdy.cz prodávají, uveřejněno potvrzení, že je daná CK pojištěna.

Ocenění od partnerů

Proč vybírat zájezd právě u Zájezdy.cz?

Zájezdy.cz jsou specializovanou CA na prodej přes internet. Operátorky mají k dispozici všechno potřebné vybavení a zkušenosti s jednáním se zákazníky na dálku. Nabídnou vám více formátu, abyste všechny potřebné soubory dokázali otevřít, k placení máte k dispozici účet u více bank a mnoho dalších výhod. Aktuální nabídka zájezdů na serveru www.zajezdy.cz je jedna z největších na českém internetu a je neustále doplňována a denně aktualizována. Zahrnuje pobytové, poznávací, lyžařské zájezdy do celého světa. Velká nabídka zájezdů a pobytů je i do České republiky.

Těší se s vámi na vaši dovolenou.

Tým Zájezdy.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688