Táňa Venderová (Na Michelské)
Dobroty  |  19.05.2000 09:12:20

Jihočeská Kulajda

Vážení hosté,
na tento víkend 20.-21. 5. 2000
pro Vás na oběd nebo večeři připravujeme
kuchyni našich babiček a maminek:

Staročeská kuchyně

Můžete se těšit na:

  • Kulajdu s houbami - recept dole
  • Králičí polévku s domácími nudlemi
  • Pečené kuřátko s bramborem
  • Pečenou kachnu
    s bramborovým knedlíkem a zelím
  • Králičí ragú na česneku
    s bramborovým knedlíkem a špenátem
  • Guláš "Flamendr" s bramboráčky
  • Svíčkovou na smetaně
    s brusinkami a houskovým knedlíkem
  • Uzené s chlupatým knedlíkem a zelím
  • Pečené koleno s houskovým knedlíkem a zelím
  • Jablkový závin s rozinkami

Pokud nemáte chuť zrovna na staročeské pochoutky,
můžete si pochutnat na minutkových jídlech
z nabídky našeho stálého minutkového jídelního lístku.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Táňa a Vráťa Venderovi s personálem

Stůl si můžete objednat na tel. 41 48 06 11
Naše adresa: Michelská 87, Praha 4 - Michle (5 min. od metra Kačerov)
Internet: www.michelska.cz email: michelska@post.cz

"Pravá jihočeská kulajda"

Suroviny na 10 porcí:
100g Sádlo škvařené
100g Mouka hladká
2700g Vývar B
700g Brambory
2g Kmín
20g Sůl
200g Smetana 12%
50g kopr nakládaný bez nálevu
100g Ocet
400g Vejce (10 ks)                
3300g Množství hotové polévky

Vývar B 10 porcí:
400g Kosti (bílé telecí a vepřové)
4000g Voda pitná
30g Sůl
1g Pepř celý
50g Cibule
40g Celer
50g Mrkev
40g Petržel                                          
3000g Množství hotového vývaru

Pracovní postup:
Ze sádla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji postupně vývarem, rozšleháme a dobře povaříme. Asi za čtvrt hodiny přidáme brambory pokrájené na kostičky, sůl, kmín a za občasného zamíchání vaříme dále. Když brambory změknou, přilijeme smetanu, přidáme jemně rozsekaná kopr, ocet a sůl.
Připravíme si zastřená vejce. To jsou vejce uvařená v octem okyselené a osolené vodě tak, že je nejprve opatrně vyklepneme do naběračky s trochou vody a pak je ponoříme do vroucí vody a vaříme 4 minuty. Tyto vejce pak vložíme na talíře, přelijeme je polévkou a podáváme.

15.09. 18:11  Kulajda s houbami - bez hub (kocór (ze stromu))
15.09. 18:09  Kulajda s houbami - bez hub (kocór (ze stromu))
15.09. 18:05  Kulajda s houbami - bez hub (kocór (ze stromu))
15.09. 11:31  Kulajda s houbami - bez hub (kocór (ze stromu))
12.09. 23:49  Kulajda s houbami - bez hub (bhjzj)

Poslední zprávy z rubriky Dobroty:

06.10.2000  Michelská plachta - krůtí steak Táňa Venderová (Na Michelské)
22.09.2000  Mušle na španělský způsob Táňa Venderová (Na Michelské)
08.09.2000  Ovarové nebo pečené koleno Táňa Venderová (Na Michelské)
01.09.2000  Halušky s uzeným ovčím sýrem Oštěpok Táňa Venderová (Na Michelské)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688