Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  09.11.2003 10:42:02

Události týdne ve firmách



V týdnu od 2. do 7. listopadu se staly tyto důležité události:

neděle 2. listopadu

PRAHA/BRNO (ČIA) - Souhrnné konsolidované tržby ve výši přes 108 milionů korun zaznamenala v letošním třetím čtvrtletí skupina Computer Press. Hodnota zisku EBITDA přesáhla 7,5 milionu korun. ČIA to sdělil předseda představenstva Computer Pressu Jiří Hlavenka. V prvním pololetí letošního roku dosáhly konsolidované tržby 200,2 milionu korun, EBITDA činila 17,4 milionu korun.

pondělí 3. listopadu

PRAHA (ČIA) - Převzetí 139 čerpacích stanic provozovaných rakouskou firmou Avanti dokončil koncern OMV. Transakce nabyla platnosti k 31. říjnu. Zatímco v Rakousku si převzaté stanice ponechají název Avanti, v ČR a na Slovensku převezmou název OMV. ČIA to sdělila mediální zástupkyně OMV v ČR Hana Laníková.

PRAHA (ČIA) - Rozsáhlé změny se odehrály ve vedení GE Capital Bank, která je šestým největším bankovním domem v České republice. Dosavadní ředitel retailového bankovnictví a člen představenstva banky Tomáš Salomon se od začátku listopadu stal ředitelem nově vzniklého oddělení vývoje strategických produktů, v představenstvu však zůstává. Na jeho dosavadní místo přišel Jan Rollo, který dosud v GE Capital Bank působil jako ředitel komerčního bankovnictví. Rollo byl rovněž jmenován členem představenstva.

PRAHA (ČIA) - Vytáčený přístup k internetu nabízí společnost Tele2. Prvních deset minut připojení ve špičce - pracovní dny od sedmi do 19 hodin - je zpoplatněno 1,30 koruny za minutu, každá další minuta pak stojí 0,65 koruny včetně DPH. Mimo špičku se uživatelé internetu mohou prvních deset minut připojovat za 0,48 koruny za minutu a poté za 0,24 koruny za minutu včetně DPH. ČIA o tom informoval marketingový ředitel firmy Lukáš Kubín.

PRAHA (ČIA) - Se ztrátou 18,2 miliardy korun hospodařila v prvních třech čtvrtletích letošního roku Česká konsolidační agentura (ČKA). Ze svého rezervního fondu agentura uhradí 11,9 miliardy korun ztrát, od Fondu národního majetku získala 0,8 miliardy a ze zdrojů ministerstva financí 5,5 miliardy korun. ČIA to sdělil tiskový mluvčí ČKA Jiří Pekárek.

PRAHA (ČIA) - Tržby za prodej telekomunikačních služeb společnosti Aliatel za první tři čtvrtletí meziročně vzrostly o 41 procent na 1,89 miliardy korun. Provozní zisk před zdaněním, úroky, odpisy a amortizací (EBITDA) činil 198 milionu korun, přičemž ve stejném období roku 2002 dosáhl 19,3 milionu korun. Na konci letošního roku by měl ukazatel EBITDA překročit 250 milionů korun, při ročním obratu 2,5 miliardy korun. ČIA o tom informoval mluvčí Aliatelu Pavel Kaidl.

PRAHA (ČIA) - Raiffeisenbank dosáhla v prvních třech čtvrtletích v ČR meziročního nárůstu čistého zisku podle českých účetních standardů (CAS) o 138 procent na 160 milionů korun. Bilanční suma banky stoupla o 11 procent na 60 miliard korun. Zisk před zdaněním činil 221 milionů korun a meziročně vzrostl o 128 procent.

PRAHA (ČIA) - Meziročně o 18,9 procenta na 16,1 miliardy korun vzrostly za prvních devět měsíců tržby společnosti Metalimex, která se zabývá obchodem s černým uhlím, koksem, kovy, ocelovými výrobky a železnou rudou. Zisk společnosti se zvýšil o 3,9 procenta na 171,5 milionu korun.

úterý 4. listopadu

OSTRAVA (ČIA) - Kontrolu nad masokombinátem Martinov v Ostravě, který v listopadu 2001 koupila společnost Sena Corporation, v pondělí 3. listopadu převzala Správkyně konkurzní podstaty Klára Beňková. Stalo se tak na základě rozhodnutí z pátku 31. října Krajského soudu v Ostravě, který na společnost Sena Corporation prohlásil konkurz. ČIA o tom informovala tisková mluvčí Sena Corporation Eva Kijonková.

PRAHA - Dva druhy jednorázově placeného životní pojištění začala pod názvy Investice a Junior Top nabízet pojišťovna ING Nationale Nederlanden. Podle ředitele životního pojištění ING Jiřího Běťáka není tento typ pojištění ovlivněn technickou úrokovou mírou, tedy ani jejím snížením od začátku příštího roku.

PRAHA (ČIA) - Prodej neživotní části Pojišťovny České spořitelny pojišťovně Kooperativa za 4,1 miliardy korun schválili na mimořádné valné hromadě akcionáři České spořitelny. Podpis smlouvy o prodeji je naplánován na první polovinu listopadu letošního roku. ČIA o tom informovala mluvčí spořitelny Klára Gajdušková.

PRAHA (ČIA) - Návrat na německý trh připravuje podnikatel Václav Fischer. Cestovní kancelář Fischer Reisen se má na tamním trhu objevit na počátku příštího roku. Později Fischer Reisen nabídne služby i v Rakousku a Švýcarsku. Fischer to uvedl na tiskové konferenci.

LONDON/PRAHA (ČIA) - Své majetkové podíly ve vodárenských společnostech v České republice prodává Anglian Water Group (AWG). Od kupujících, společností Energie AG a Penta, získá celkem 51 milionů liber (tedy 2,4 miliardy korun). Oznámil to ředitel komunikace AWG Mike Keohane. Dodal, že transakce ještě podléhá schválení českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

středa 5. listopadu

PRAHA (ČIA) - Nejúspěšnější domácí firmou v loňském roce podle hodnocení ekonomické přidané hodnoty pro vlastníky (EVA) byla již potřetí za sebou společnost Eurotel, která při odečtení nákladů na kapitál od upraveného provozního zisku vydělala akcionářům přes 3,14 miliardy korun. Druhý skončil s 2,67 miliardy korun Philip Morris a třetí s 1,65 miliardy korun Transgas.

PRAHA (ČIA) - O možnost investování do Českého Telecomu (ČT), který bude od konce listopadu jediným majitelem největšího operátora mobilních telefonů Eurotel, se začal zajímat PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. "Zkoumáme společnosti, které pro nás představují možnost investic. Takto je nahlíženo i na Český Telecom," cituje Mladá fronta Dnes (MfD) mluvčího PPF Ivana Lackoviče.

PRAHA/KOSTELEC (ČIA) - V Česku zřejmě zanedlouho vznikne podnikatelská skupina, která ovládne nejméně pětinu trhu. Společnost Agrofert slovenského podnikatele Andreje Babiše totiž majetkově vstupuje do největšího tuzemského masokombinátu, Kosteleckých uzenin (KU). Informovaly o tom Hospodářské noviny.

PRAHA (ČIA) - Meziroční nárůst tržeb za služby o 47 procent na 2,85 miliardy korun zaznamenala za třetí čtvrtletí společnost Český Mobil. Čtvrtletní zisk firmy před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) dosáhl 748 milionů korun, zatímco ve stejném období loňského roku činil téměř 260 milionů. Firma zároveň dosáhla kladného provozního zisku 94,5 milionu korun, ve srovnání s provozním ztrátou 334,3 milionu korun ve třetím kvartálu 2002. ČIA o tom informoval viceprezident firmy pro značku a komunikaci Igor Přerovský.

PRAHA (ČIA) - Dlouhodobý mezinárodní rating na úrovni A+, dlouhodobý domácí rating czAaa a krátkodobý rating czP-1 přidělila státnímu podniku Řízení letového provozu agentura CRA Rating Agency. Nejvyšší dosažitelný rating u Řízení letového provozu vysvětluje agentura rostoucími výnosy, dlouhodobou ziskovostí a nízkou zadlužeností podniku. ČIA o tom informovala Andrea Johnová z CRA Rating Agency.

PRAHA (ČIA) - Celkem 668 tisíc hektolitrů piva prodala skupina Drinks Union (DU) za prvních devět měsíců letošního roku. Jak na tiskové konferenci informoval místopředseda představenstva Jaroslav Lstibůrek, v meziročním srovnání je to o 216 tisíc hektolitrů více. Tržby před zdaněním činily 769 milionů korun, hospodářský výsledek pak 89 milionů. Za devět měsíců roku 2002 dosáhla společnost tržeb zhruba 580 milionů a zisku zhruba 35 milionů.

PRAHA (ČIA) - Meziročně o 57,7 procenta na 169,2 milionu korun se zvýšil čistý zisk, který vytvořila v prvních třech čtvrtletích letošního roku Pražská plynárenská společnost. Tržby stagnovaly na loňské výši 4,45 miliardy korun. Vyplývá to z informací o hospodaření, které Pražská plynárenská předala RM-Systému.

PRAHA (ČIA) - S konsolidovaným čistým ziskem ve výši 9,6 milionu korun hospodařil v prvních třech čtvrtletích roku holding Unipetrol. Ve stejném období roku 2002 utrpěl ztrátu ve výši 92,8 milionu korun. Konsolidované tržby za prodej vlastních výrobků a služeb vzrostly oproti stejnému období loňského roku o 13,7 procenta na 49,33 miliard korun. ČIA to sdělil tiskový mluvčí Unipetrolu Tomáš Zikmund.

PRAHA (ČIA) - Krátké textové zprávy (SMS) mohou zasílat i přijímat z pevných i mobilních sítí uživatelé hlasových služeb Bluetone Voice, Bluetone Voice+, Bluetone Voice Economy a Bluetone Voice 1044 společnosti České radiokomunikace (ČRa). ČIA o tom informovala mluvčí firmy Jana Němcová. Maximální délka zprávy je 160 znaků a odeslání jedné SMS stojí dvě koruny včetně DPH.

čtvrtek 6. listopadu

PRAHA - O 85 procent na 10,2 milionu korun zvýšila meziročně zisk ve třetím čtvrtletím Hasičská vzájemná pojišťovna (HVP). Zisk pojišťovny za devět měsíců letošního roku činí 16,6 milionu korun. Ke konci třetího čtvrtletí předepsala pojišťovna pojistné v objemu 227,75 milionu korun. ČIA o tom informoval mluvčí pojišťovny Tomáš Fomenko.

PRAHA/HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA) - Meziroční pokles zisku před zdaněním o 5,4 procenta na 781,7 milionu korun zaznamenala v prvních třech čtvrtletích Východočeská energetika (VČE). Tržby ve sledovaném období klesly o 1,7 procenta na 8,2 miliardy korun. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření za leden až září, kterou VČE předala RM-Systému.

OSTRAVA (ČIA) - S hrubým ziskem 188,5 milionu korun hospodařila v prvním až třetím čtvrtletí největší česká černouhelná důlní společnost OKD. Oproti stejnému období loni se zisk zvýšil o 56 procent. Výnosy OKD se naopak meziročně snížily o 14,4 procenta na 21,73 miliardy korun. ČIA to oznámil tiskový mluvčí OKD Radek Chalupa.

PRAHA (ČIA) - Další dvě nové prodejny otevře v příštím týdnu v Kladně a v Břeclavi řetězec Lidl. Zatím poslední dvě prodejny otevřel Lidl ve čtvrtek 6. října v Dobříši a ve Vsetíně. Nyní tak má po celé republice 46 prodejen. Na dotaz ČIA to uvedla mediální zástupkyně Lidlu Jana Jabůrková ze společnosti Protocol Service.

VELKÉ MEZIŘIČÍ (ČIA) - Tržby ve výši 1,5 miliardy korun očekává za letošní rok výrobce kabelů společnost Draka Kabely Velké Meziříčí. Ve srovnání s předchozím rokem se budou tržby pohybovat zhruba na stejné úrovni. ČIA o tom informoval jednatel společnosti Miroslav Trojan.

ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA) - Meziročně o 42 procent na 437 milionů korun se snížil zisk před zdaněním, který vytvořila v prvních třech čtvrtletích letošního roku Jihočeská energetika (JČE). Tržby JČE naopak vzrostly o 4,5 procenta na 4,76 miliardy korun. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření za leden až září, kterou JČE předala RM-Systému.

PRAHA (ČIA) - Téměř 60 tisíc spotřebitelských úvěrů v objemu 3,06 miliardy korun poskytla za devět měsíců letošního roku Skupina Československé obchodní banky (ČSOB). Počet úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů prodaných v letošním roce dosáhl 57 tisíc, jejich souhrnná výše 13,4 miliardy korun. ČIA o tom informoval mluvčí banky Pavel Tománek s tím, že celkový počet klientů Skupiny dosáhl pěti milionů.

PRAHA/VÍDEŇ (ČIA) - Privatizace Unipetrolu, kterou vyhlásil Fond národního majetku (FNM), se nezúčastní rakouská petrochemické skupina ÖMV. Ta se přitom o Unipetrol zajímala přede dvěma lety při předchozí neúspěšné privatizaci. ČIA to sdělil mluvčí ÖMV Bernhard Hudik.

pátek 7.listopadu

PRAHA (ČIA) - Nejvyšší zisk mezi regionálními distributory elektřiny vytvořila v prvních devíti měsících roku 2003 Pražská energetika (PRE). Před zdaněním vydělala 1,284 miliardy korun, což je o 20 procent více než ve stejném období loni. Ostatním distributorům zisky klesaly. Vyplývá to ze sdělení energetických společností, když Severočeská energetika a Západočeská energetika výsledky za sledované období neoznámily.

PRAHA (ČIA) - Mimořádnou valnou hromadu Cestovní kanceláře Fischer svolalo na 24. listopadu na základě žádosti Václava Fischera představenstvo společnosti. Akcionáři, kterými budou pouze podnikatel Karel Komárek se 75procentním podílem a Fischer vlastnící 25 procent akcií, přijmou nové stanovy společnosti. Informovala o tom společnost.

LOUNY (ČIA) - Hrubého zisku 28 milionu korun dosáhla za tři čtvrtletí letošního roku společnost Lounské strojírny (Lostr) se sídlem v Lounech. Loni Lostr hospodařily s účetní ztrátou 27 milionů. Ekonom lounské firmy Jiří Malec ČIA řekl, že na zlepšeném hospodaření se projevil export stovky speciálních kloubových železničních vagónů pro nejmenovaného švýcarského zákazníka.

PRAHA (ČIA) - Novou službu Oskarta Parta, s níž lze zprávy SMS a MMS posílat v rámci sítě Oskar za poloviční ceny, nabízí do konce letošního roku Český Mobil. Odeslání jedné SMS vyjde na 1,05 koruny a MMS stojí 4,99 koruny včetně DPH. ČIA o tom informoval manažer public relations firmy Roman Frkous.

PRAHA - Meziročně o 18 procent na 14,6 miliardy korun zvýšila na konci třetího čtvrtletí pojišťovna Kooperativa celkový předpis pojistného. V oblasti životního pojištění předepsala Kooperativa 2,75 miliardy korun, meziroční nárůst tak činí 37 procent. Dynamika neživotního pojištění dosáhla 14 procent, Kooperativa v tomto segmentu za devět měsíců předepsala 11,9 miliardy korun. ČIA o tom informoval mluvčí pojišťovny Marek Vích.

OSTRAVA (ČIA) - Přibližně o 12 miliard na celkových 15,8 miliardy korun zvýšila základní kapitál společnost Osinek, která je dcerou Fondu národního majetku (FNM) a vlastníkem majoritních podílů v hutní společnosti Vítkovice Steel a energetické přenosové ČEPS, a. s. Jak řekl ČIA generální ředitel Osinku Jiří Staněk, společnost má nyní základní kapitál šedesátkrát vyšší než v roce 2000, kdy začal na základě usnesení vlády financovat nákup surovin a organizovat prodej hotových výrobků pro společnost Vítkovice.

SUŠICE (ČIA) - Meziroční nárůst tržeb o 35 milionů na 300 milionů korun letos očekává potravinářská společnost Spak. Produkce společnosti v letošním roce přesáhne 10 000 tun, což je meziročně o 15 procent více. Zhruba 70 procent výroby přitom tvoří kečupy. ČIA to sdělil výrobní ředitel Spaku Čeněk Kohoušek.

PRAHA (ČIA) - Až do konce letošního roku nabízí Český Mobil službu Štědré hodiny, kterou si lze pořídit spolu s jedním z Tarifů nové generace. Uživatelé tak získají pro volání do sítě Oskar pět hovorů měsíčně zdarma v délce až 60 minut. Podmínkou je předplacení služby předem. ČIA o tom informoval manažer public relations firmy Roman Frkous.

PRAHA (HN) - ČKD Vagonka ze skupiny ČKD Praha Holding letos očekává mírný nárůst čistého zisku proti loňským 20 milionům . Tržby by měly přesáhnout 1,5 miliardy , zatímco loni činily 100 milionů . (HN 16)

-joh-, -ph-



Copyright 2003 Česká informační agentura, s.r.o.





© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688