Cianews.cz (ČIA)
Doprava  |  07.11.2003 12:39:01

ČD zatím přepravily stejný počet cestujících jako loni



Téměř 145 milionů zákazníků přepravily České dráhy ve vnitrostátní osobní dopravě za prvních deset měsíců letošního roku. Ve vlacích tak cestoval totožný počet osob jako za stejné období loňského roku. ČIA to dnes potvrdil mluvčí ČD Petr Šťáhlavský s tím, že ještě lepší výsledky předpokládají ČD po zavedení nových a po zvýhodnění stávajících nabídek od poloviny prosince.

Mluvčí dodal, že předběžné výsledky přepravních výkonů potvrdily dřívější prohlášení generálního ředitele ČD Petra Kousala, podle něhož se propad v počtu přepravených osob z prvního čtvrtletí vyrovná na přelomu října a listopadu. Tržby z osobní přepravy se prý podařilo stabilizovat, schodek ve vnitrostátním jízdném se snížil na pouhá tři procenta, v mezinárodní přepravě se naopak vybralo již o tři procenta více. Přesná čísla prý ale ještě nejsou k dispozici.

Podle Šťáhlavského by dráhy rády do konce roku přepravily minimálně stejný počet cestujících jako v roce minulém, kdy to bylo 175 milionů. ČD také plánují přibližně stejné tržby z osobní dopravy jako loni, kdy se pohybovaly na úrovni 5,28 miliardy korun.

Od 14. prosince, kdy začne platit nový jízdní řád, připravují ČD tarifní novinku SONE +. Jde o multifunkční jednodenní síťovou jízdenku pro pět osob, platnou buď v sobotu, nebo v neděli.Využít ji mohou maximálně dva dospělí, ostatní členové skupiny musí prokázat věk do 15 let.

Od nového jízdního řádu přestane slovenská Železničná spoločnosť ve vzájemných přepravách s ČD vybírat doplatek za vlaky vyšší kvality EC a IC. ČD ustoupily od obdobného příplatku k mezinárodnímu jízdnému již loni v prosinci. Dále se pro cestování na Slovensko zavádí zpáteční jízdenka City Star, která zvýhodňuje jednotlivce i malé skupiny do pěti osob.

-joh-, -ph-



Copyright 2003 Česká informační agentura, s.r.o.




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688