Patria (Patria Finance)
Investice  |  14.10.2024 11:44:00

Výhled na výsledky evropských velikánů v tomto týdnu

Tento týden bude reportovat své výsledky několik velkých evropských společností. Louis Vuitton pravděpodobně zažije další těžké čtvrtletí, kdy investoři budou sledovat, zda již luxusní sektor dosáhl dna. Nestlé musí po odchodu generálního ředitele Marka Schneidera v srpnu uklidnit nervozitu investorů. Ericsson a Nokia budou muset snížit náklady, aby udrželi marže bez poskvrnky, když výdaje na 5G zůstávají nízké. Volvo nejspíš prokáže odolnost tváří v tvář slábnoucí průmyslové poptávce. A ASML by měl díky vysokým zakázkám splnit své roční prodejní cíle.

ÚTERÝ

Louis Vuitton: LVMH si pravděpodobně zapíše další těžké čtvrtletí, kdy investoři budou sledovat, zda již luxusní sektor dosáhl dna. Tato francouzská luxusní skupina je první firmou z velkých evropských společností, které zveřejní své výsledky za letní kvartál. Přestože by její široká škála značek a kategorií produktů měla působit jako nárazník proti slabé poptávce, převažují obavy o prodeje v Číně a tlak dále zvyšuje napětí okolo cel. Očekává se, že LVMH vykáže organický růst tržeb o 2,9 % a dále tak zpomalí z loňských 9 %. Tržby v Asii, s výjimkou Japonska, pravděpodobně klesnou o 14 %, což by byl třetí pokles v řadě. Růst se může v nadcházejících měsících stabilizovat, pokud klíčové divize, včetně módy a kůže, se oživí cestování, uvedla Deborah Aitken z Bloomberg Intelligence. „Dlouhodobé zpomalení u spotřebitelů by mohlo prohloubit propast ve schopnosti společností s luxusním zbožím chránit provozní marži, kdy nejlepší značky mají nejlepší pozici přenášet ceny s novými prémiovými designy,“ podotkla Aitken z BI.
Ericsson: Upravený zisk Ebit Ericssonu pravděpodobně meziročně poskočí o 39 %, právě díky snižování nákladů. I když příjmy nejspíš poklesnou již páté čtvrtletí v řadě, jejich tempo se zpomalí, ukazuje konsenzus. Problémy firmy však budou přetrvávat, protože postupné zavádění technologie Open RAN společností AT&T jen částečně vykompenzuje zmenšující se trh RAN, uvedli analytici společnosti Kepler Cheuvreux.

LVMH

STŘEDA

ASML:
Vysoké zakázky by měly udržet nizozemského výrobce polovodičových zařízení ASML na cestě ke splnění svých ročních prodejních cílů. Odhaduje se, že příjem objednávek se meziročně více než zdvojnásobí a bude těsně pod 5,57 miliardami EUR, které vykázal ve druhém čtvrtletí. Růst prodejů byl pravděpodobně způsoben vyšší poptávkou, včetně poptávky po novém dražším modelu NXE 3800E. Problémem podle Bloomberg Intelligence zůstává vysoká prodejní expozice společnosti na Čínu.

ČTVRTEK

Nestlé:
Nestlé musí po překvapivém odchodu generálního ředitele Marka Schneidera v srpnu „uklidnit nervozitu“, uvedl Duncan Fox z BI. Akcie se sotva pohnuly z téměř šestiletého minima, kterého dosáhly poté, co otěže převzal Schneiderův náhradník Laurent Freixe. Podle BI se nový generální ředitel Freixe zaměří na zrychlení růstu objemového mixu, zejména v klíčových segmentech kávy, péče o domácí mazlíčky a výživy. A podle analytika UBS Guillauma Delmase, který snížil své odhady zisku na akcii na letošní i příští rok, může Nestlé snížit odhad svých prodejů.

Nokia:
Nokia by mohla podle konsensu vykázat 5,1% nárůst upraveného provozního zisku. Její celoroční výhled by měl zůstat nedotčen, a to i přes přetrvávající problémy na trhu, a momentum u síťové infrastruktury se v nadcházejících čtvrtletích pravděpodobně zlepší, domnívají se analytici z Kepler Cheuvreux. Analytici ze společnosti Barclays považují výhled Nokie vzhledem ke stabilní Ebit marži ve třetím čtvrtletí za „náročný“, částečně proto, že srovnání ztěžuje jednorázový zisk ve druhém čtvrtletí.

PÁTEK

Volvo Group:
Očekává se, že švédský výrobce nákladních vozidel Volvo prokáže odolnost tváří v tvář slábnoucí průmyslové poptávce. Podle Carnegie bude klíčovým ukazatelem objem trhu společnosti Volvo Group v roce 2025. Upravený provozní zisk má podle odhadů analytiků klesnout o 21 %. Nicolai Kempf z Deutsche Bank očekává, že objednávky mírně vzrostou, a to jak kvartálně, tak meziročně, s podporou Jižní Ameriky. Ve druhé polovině roku by mix mohl být o něco slabší s vyšším podílem velkých flotil s typicky silnější cenovou silou, dodal.

Zdroj: Bloomberg

 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688