Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Z regionů  |  10.10.2024 11:02:17

Trade Centre Praha, a.s. spustila veřejně dostupný dashboard veřejných zakázek na webu Prahy

Trade Centre Praha, a.s. (TCP), městská společnost spravující majetek Hlavního města Prahy, oznámila spuštění veřejně přístupného Dashboardu veřejných zakázek. Tento nástroj je k dispozici na webových stránkách města Prahy a nabízí přehledné, interaktivní vizualizace všech veřejných zakázek, které TCP realizuje. Dashboard zahrnuje data od 1. ledna 2023 a poskytuje informace o již zadaných, ukončených či zrušených zakázkách, včetně zakázek malého rozsahu.

Dashboard obsahuje informace o všech typech veřejných zakázek, od menších zakázek malého rozsahu až po zakázky nadlimitní, a nabízí možnost jejich filtrování podle fáze procesu (zadané, ukončené, zrušené) či dalších parametrů.

„Naším cílem je zajistit co největší transparentnost procesů, které se týkají veřejných zakázek, a umožnit občanům i odborné veřejnosti snadný přístup k těmto informacím. Nově spuštěný dashboard umožňuje jednoduché filtrování a vyhledávání zakázek podle různých kritérií, což zvyšuje přehlednost a usnadňuje orientaci v celé problematice,“ říká místopředsedkyně představenstva TCP Marta Pražáková.

Pro transparentní soutěžení nájmů objektů TRADE CENTRE PRAHA a.s. využívá také platformu Tender arena. U těchto soutěží je používán zadávací postup „zakázka zadaná na základě výjimky“, což znamená, že po uzavření smlouvy bude hodnota zakázky uvedena jako 0. Tento postup však není klasickým zadáváním zakázky, a proto je nutné tyto soutěže v Dashboardu správně odfiltrovat, aby nedošlo k nejasnostem v interpretaci dat.

Transparentní soutěže nájmů spravovaných objektů nesou první ovoce. TCP významně navýšila výnosy pro hlavní město. Varianta: „Jen letos přesoutěžené nájmy na spravovaných nemovitostech přinesou do městské kasy každoročně o 55 milionů korun více než dosud. Nepochybně je to i díky tomu, že jsou nabídky veřejně dostupné, takže o ně soutěží více subjektů,” dodává Marta Pražáková.

Díky těmto nástrojům TCP pokračuje ve své snaze zajišťovat efektivní a transparentní správu majetku města a naplňovat své poslání směrem k veřejnosti. Zobrazování v Dashboardu představuje další zlepšení v oblasti transparentnosti a otevřenosti veřejných zakázek pro občany hlavního města i širokou veřejnost a vyzkoušet si jej můžete na stránkách Reportingu veřejných zakázek Hlavního města Prahy na adrese https://data.praha.eu/dashboardy/verejne-zakazky-tcp.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688