Patria (Patria Finance)
Investice  |  19.07.2024 16:31:00

Biden se do úvodu týdne stáhne z amerických prezidentských voleb? (Spekulace sílí)

Úřadující americký prezident Joe Biden, kandidující ve volbách pro další období, by do úvodu příštího týdne mohl kandidaturu stáhnout. Spekulace v tomto směru sílí. Hovoří o tom The Financial Times (FT), televize NBC zase uvedla, že Bidenova rodina pracuje na detailním exit plánu. O chystaném řešení v tomto směru by napovídaly postupně uvolňované formulace o aktuálním onemocnění covidem či vyjádření o tom, že by Biden dal na názor lékaře.

Podle FT směrem stažení kandidatury Bidena uvažuje mnoho demokratů a sponzorů. Pod tlakem mají být šéf Demokratů ve Sněmovně Jeffries nebo Nancy Pelosiová. Zdroj pro FT uvedl, že „nátlak je nezvládnutelný“ a Biden „do pondělka vypadne“. Otevřeněji hovoří také respektovaný exprezident USA Barack Obama, pro nějž Biden pracoval v roli viceprezidenta. Obama se měl vyjádřit, že šance Bidena rapidně klesají a kandidaturu by měl zvážit.

Biden zatím sice oficiálně tvrdí, že volební střet s Trumpem neopustí, přesto pouští indicie. V rozhovoru pro televizi CBS News Biden například uvedl, že by kandidaturu stáhl na doporučení lékařů. Pro ABC News pak prohlásil, že skončí, pokud mu „Bůh všemohoucí“ naznačí, že kandidáta republikánů nemůže porazit.

Americký list The New York Times již uvedl, že Biden se ještě finálně nerozhodl, ale vnitřně je s odstoupením z kandidatury smířen. Podle NYT i zdrojů FT Biden „měl“ odstoupit v nejbližších dnech, covid ale do oficiálního oznámení pro tuto chvíli háže vidle.

Z rétoriky zatím neustupuje Bílý dům. Jeho mluvčí Bates řekl, že Biden odstoupit a podpořit kohokoli jiného nehodlá. Také zdroje z okruhu prezidentových poradců tvrdí, že Biden je „více než kdykoli dříve“ odhodlán Trumpa porazit.

Poslední průzkumy CBS či Ipsos z července již ukazují, že Biden by s Trumpem prohrál a navíc, že větší šanci proti Trumpovi má Harrisová než Biden. Volby v USA se uskuteční 5. listopadu.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 17:12  Dolar oslabil, středoevropský region naopak v plusu (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688