mmr.cz (MMR)
Stát  |  15.07.2024 10:43:00

Česko na Politickém fóru OSN představilo inovativní řešení v oblasti udržitelného rozvoje

Česko ve spolupráci s Gruzií, Mosambikem a Organizací pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) uspořádalo 11. července v New Yorku odborný seminář „Místní akce, globální změna: víceúrovňové řízení pro udržitelný rozvoj“. Akce se uskutečnila v rámci Politického fóra na vysoké úrovni pro udržitelný rozvoj. Jedná se o hlavní zasedání OSN zaměřené na tuto oblast.

„Díky zapojení regionů, měst a vesnic do udržitelného rozvoje umíme přizpůsobit globální cíle místním potřebám a podmínkám. To je naprosto zásadní pro jejich úspěšné naplňování,“ uvedl na začátku akce náměstek ministra pro místní rozvoj Radim Sršeň. Ve svém projevu zdůraznil, jak Česko podporuje udržitelný rozvoj na místní úrovni mj. prostřednictvím integrovaných nástrojů a rozvojem různých typů místních partnerství a projektů, které realizují. V tomto ohledu je Česko jednou z nejúspěšnějších zemí Evropské unie. Ve spolupráci se zástupci Pardubického kraje také představil úspěšný inovativní projekt na podporu hospodářsky a sociálně ohrožených území v tomto regionu.

Hlavním tématem akce bylo naplňování Agendy 2030 prostřednictvím cíle 16 (SDG 16), který se zaměřuje na zapojování různých aktérů V tomto ohledu je katalyzátorem dosahování dalších cílů udržitelného rozvoje. Akce byla poskytla příležitost pro výměnu zkušeností z různých regionů s politikami, programy a strategickými finančními nástroji, které se týkají boje proti chudobě, nerovnostem a změně klimatu.

Na akci dále vystoupili Natia Tsikaradze z Úřady vlády Gruzie, stálý představitel Mosambiku při OSN Pedro Comissário Afonso a Stefano Marta z oddělení chytrých a udržitelných měst při OECD. Hovořili o konkrétní příkladech zapojování místních aktérů, jako jsou zástupci měst a obcí, do projektů v oblasti udržitelného rozvoje. Diskuzi moderoval stálý představitel ČR při OSN Jakub Kulhánek. V závěru se do debaty zapojili také zástupci občanské společnosti.

Akci uspořádalo Ministerstvo pro místní rozvoj a Ministerstvo zahraničních věcí ve spolupráci s mezinárodními partnery. Konala se v prostorách Stálé mise České republiky při OSN v New Yorku.

Česko na Politickém fóru OSN představilo inovativní řešení v oblasti udržitelného rozvoje
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688