pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  28.06.2024 00:00:00

Horní Jelení má velké plány. Buduje startovací byty, řeší komunitní centrum s knihovnou a rozšíření sociálních služeb

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil město Horní Jelení, kde se starostou Petrem Tupcem jednal o budování startovacích bytů, projektu komunitního centra v budově kina či rozšíření kapacit lůžkových služeb Domova Simeon.

Horní Jelení připravuje několik velkých projektů. Tím prvním, je budování startovacích bytů v blízkosti náměstí za přibližně 20 milionů korun, druhým je pak projekt komunitního centra za přibližně 30 milionů korun a největším projektem je rozšíření lůžkových kapacit sociálních odlehčovacích služeb v rámci Domova Simeon, kde je předpokládaná hodnota přibližně 60 až 80 milionů korun. Jedná se o projekty, které přesahují rámec rozpočtu obce. Ta je ale velmi aktivní a úspěšná v čerpání celé řady dotačních možností,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Připravované komunitní centrum v Horním Jelení by mělo podle projektové dokumentace vyjít na 30 milionů korun. „Na přestavbu objektu se nám podařilo získat 7,1 milionu ze Státního fondu na podporu investic. Zbývající prostředky na stavbu budeme řešit z vlastního rozpočtu. Pokud vše půjde podle našeho plánu, tak bychom chtěli stavební práce zahájit v počátku příštího roku. Chceme v rámci nového objektu, který je budován de facto jako energeticky pasivní budova s multifunkčním sálem pro 120 lidí, knihovnou či zasedací místností pro kluby a spolky v Horním Jelení,“ vysvětlil starosta Petr Tupec.

Ten hejtmanovi představil také aktuální stav budování startovacích bytů. „V domě, který je historický obecní, budujeme devět malometrážních startovacích bytů. Celkové náklady kompletní přestavby objektu dosahují 20 milionů korun s tím, že pět milionů se nám podařilo získat ze Státního fondu na podporu investic,“ řekl starosta Petr Tupec.

Největší připravovanou investicí v obci, která má lehce přes dva tisíce obyvatel, re výrazné rozšíření lůžkové kapacity sociálních a odlehčovacích služeb v rámci Domova Simeon. Aktuální kapacita objektu je 18 lůžek s tím, že díky přístavbě v předpokládané hodnotě 60 až 80 milionů by mohlo vzniknout dalších 40 odlehčovacích lůžek a lůžka pro osoby se zdravotním postižením.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688