mzcr.cz (MZ ČR)
Lidé  |  12.06.2024 21:05:00

Hlavní hygieničkou se stane Barbora Macková

Vláda dnes na návrh ministra zdravotnictví rozhodla, že na pozici hlavní hygieničky nastoupí ředitelka Státního zdravotního ústavu Barbora Macková. Jejím hlavním úkolem je nad rámec standardní agendy hlavní hygieničky i dokončení a realizace návrhu transformace hygienické služby ke stabilnímu a funkčnímu systému ochrany veřejného zdraví, včetně nastavení jasné vzájemné komunikace a jednotného řízení procesů. Nadále také zůstane v pozici ředitelky Státního zdravotního ústavu.

„Na základě doporučení výběrové komise jsem navrhnul na pozici hlavní hygieničky současnou ředitelku Státního zdravotního ústavu Barboru Mackovou. Jedná se o zkušenou odbornici s dlouholetou praxí a jsem přesvědčen, že bude vynikající hlavní hygieničkou. Její pokračující kompetentní vedení Státního zdravotního ústavu je vzhledem k nezbytné úzké spolupráce obou institucí pro výkon funkce hlavní hygieničky velkou výhodou,” řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

„Vážím si důvěry, kterou ve mě ministr zdravotnictví i vláda vložili a děkuji za ni. Co se mého vedení Státního zdravotního ústavu týče, tak dle organizačního řádu Státního zdravotního ústavu odborně řídí činnosti jednotlivých center jejich vedoucí, v řízení provozu instituce mne zastupují náměstkyně pro právo a strategii a ekonomický náměstek. Pro chod ústavu se tak nic nemění. Na Ministerstvu zdravotnictví bude mým zástupcem, stejně jako u předchozí hlavní hygieničky, pan ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Matyáš Fošum, který dlouhodobě kvalitně zastává tuto důležitou pozici,“ řekla ředitelka Státního zdravotního ústavu Barbora Macková.

Barbora Macková vystudovala 3. lékařskou fakultu UK v Praze a v současné chvíli je ředitelkou Státního zdravotního ústavu. Do tohoto ústavu nastoupila v roce 1995 jako klinická mikrobioložka. V rámci praxí prošla všemi odbornými centry Státního zdravotního ústavu, klinickou laboratoří v nemocnici i praxí na krajské hygienické stanici. Od roku 2010 se věnuje oblasti managementu a řízení systémů, a to jako manažerka kvality nebo jako vedoucí odborného centra. V rámci pandemie Covid-19 působila v Integrovaném centrálním řídícím týmu jako koordinátor vyšetřujících laboratoří a je také stálou členkou Centrálního řídícího týmu na Ministerstvu zdravotnictví.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688