mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  30.05.2024 18:52:00

Česko jako atraktivní turistická destinace

30.05.2024 / 18:06 | Aktualizováno: 30.05.2024 / 18:52

Česko se Brazílii představilo jako atraktivní turistická destinace na veletrhu ILTM Latin America, po němž následovala networkingová akce se zástupci cestovních kanceláří.

Dne 27. května 2024 se uskutečnil pracovní networking organizovaný GK Sao Paulo v úzké spolupráci se zahraniční kanceláří agentury CzechTourism v Sao Paulu. Cílem setkání s 30 zástupci předních brazilských cestovních kanceláří a agentur bylo představit Českou republiku jako zajímavou a atraktivní destinaci pro brazilské turisty.

Generální konzul M. Sklenka přivítal všechny účastníky a krátce představil Česko z hlediska incomingové turistiky pro běžnou i luxusní klientelu. Prezentoval některé historické památky a přírodní atrakce, které vyvolávají největší zájem zahraničních turistů v naší zemi. Následně v diskuzi s jednotlivými účastníky informoval o významu cestovního ruch pro českou ekonomiku. Mj. uvedl, že příjem z příjezdové turistiky, který zahrnuje útraty zahraničních turistů za ubytování, stravu či dopravu, loni v Česku dosáhl téměř 175 mld. . Ve srovnání s r. 2022 vzrostl tento údaj o 35 % a překonal tak výsledky před koronavirovou pandemií. Loni nejvíce v Česku utratili Němci, a to téměř 32 mld. . Dále následovali Slováci (24 mld. ) a Poláci (23 mld. ). Z oblasti Amerik se na příjmech z příjezdového cestovního ruchu podíleli turisté z USA (7 mld. ) a dále Kanady, Mexika a Brazílie. VGK dále zdůraznil, že v Česku se loni ubytovalo přibližně 22 mil. turistů, což představuje meziroční nárůst o téměř 14 % ve srovnání s rokem 2022. Rovněž v tomto statistickém údaji se podařilo překonat předkovidové období 2019-2020. Zahraniční hosté loni v Česku strávili celkem 56 milionů nocí. Na druhou stranu, Češi loni podle oficiálních statistických údajů uskutečnili 7,8 mil. cest do zahraničí (nárůst o 15 % ve srovnání s rokem 2022), kde vydali za pobyt celkem 171 mld. (nárůst 48 % oproti r. 2022).

V daší části večera vedoucí ZK CzechTourism v Brazílii L. F. Destro ve své prezentaci představil celou řadu turisticky zajímavých míst v Praze a mimo hlavní město v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, tipy na ubytování, turistické atrakce, bary, restaurace, historické památky i kulturní pamětihodnosti.

Výše uvedený networking představoval druhou část společného projektu ekonomické diplomacie GK a agentury CzechTourism v Sao Paulu. Ve dnech 7.-10. května 2024 se v Sao Paulu uskutečnil 13. ročník veletrhu luxusního turismu, ILTM Latin America se samostatným prezentačním stánkem České republiky, který navštívilo velké množství z celkového počtu 430 vystavovatelů. S 23% nárůstem výstavní plochy a 29% nárůstem v objemu vystavovatelů se stal největším své historie.

Networkingové setkání i samotný veletrh ILTM Latin America poskytli jedinečnou možnost prezentovat Českou republiku jako atraktivní incomingovou destinaci. Četná B2B jednání s desítkami touroperátorů, cestovních kanceláří a agentur, dále se zástupci leteckých společností a hotelových řetězců, které vedli čeští zástupci, potvrdila velký zájem brazilské klientely – běžné i luxusní – o Českou republiku a rostoucí turistický potenciál, který má naše země i mimo hlavní město.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688