brno.cz (Brno)
Z regionů  |  29.05.2024 00:00:00

Rekonstrukce druhé části Údolní v úseku od Husovy po Úvoz má svého zhotovitele

Zhotovitel nadcházející rekonstrukce ulice Údolní v úseku od Husovy po Úvoz byl vybrán. Brněnští radní dnes odsouhlasili, že se o práce postará Společnost Údolní od Husovy po Úvoz, kterou tvoří Firesta Fišer a Dopravní stavby Brno. Hodnotu zakázky vyčíslili na 364 919 923 korun bez DPH.

„První práce na rekonstrukci zbývajícího úseku Údolní by mohly začít v druhé polovině léta. Přesný termín bude jasnější po dohodě se zhotovitelem. Předpokládáme, že hotovo bude za 17 měsíců od zahájení. Rekonstrukce naváže tam, kde skončila první část, tedy u křížení s Úvozem. Dělníci se zaměří na kanalizaci a vodovod, komunikaci, chodníky, veřejné osvětlení, tramvajovou trať a trolejbusové vedení i nástupní ostrůvky,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Vybraný zhotovitel je tvořen dvěma firmami: Firesta-Fišer a Dopravní stavby Brno. „Uspěly s nabídkovou cenou 364 919 923 korun bez DPH. Počítáme s novým cyklopruhem ve směru z centra v úseku Marešova–Úvoz. V rámci stavby bude také vybudováno 1380 m2 odstavných ploch, parkovacích pruhů a stání, což odpovídá přibližně 110 parkovacím místům. Zhotovitel doplní také například zeleň,“ řekl náměstek primátorky René Černý.

 Rekonstrukce přinese také změny v dopravě. „Předpokládáme, že Údolní by měla být pro řidiče uzavřena po částech, vždy mezi jednotlivými křižovatkami. Pro uzavřené úseky bude možné využít objízdné trasy a počítáme také se zobousměrněním některých přilehlých ulic. Mezi zastávkou Komenského náměstí a smyčkou náměstí Míru počítáme s vyloučením tramvajové dopravy. V tomto úseku budou cestující moci využít náhradní autobusovou dopravu. Ta bude vedena bude vedena z uzlu Česká jednosměrně ulicí Gorkého a zpět Grohovou. Obousměrně pak povede přes část staveniště ulice Údolní od Úvozu směrem k náměstí Míru. Trolejbusové linky 38 a 39 čeká výluka. Linka 38 bude odkloněna po Úvoze na Konečného náměstí. Linka 39 bude zrušena. Podle projektu by ale měly být zkráceny intervaly na lince 35 a také posílena autobusová linka 68,“ přiblížil detaily z projektu radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Linky 25 a 26 budou v provozu kromě krátkých výluk, které budou nutné kvůli pracím na trolejovém vedení. Krátkodobě tak mohou být nahrazeny autobusy. Město připravuje informační kampaň, která zajistí, aby měli lidé z přilehlých lokalit přesné informace o omezeních souvisejících se stavbou.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688