zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  25.05.2024 13:01:00

Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících a opět jedinečnou atmosféru

Zlín - Krajské město ožije ve dnech 28. - 30. června třetím ročníkem pouličního zážitkového festivalu Zlín žije. Program se uskuteční znovu na čtyřech hlavních scénách a vyberou si z něj rodiny s dětmi, teenageři i dospělé publikum. Láká přitom nejen na letošní „nej“ kapelu roku, cenou Anděl ověnčené J.A.R., ale i na stovky talentovaných muzikantů z regionu, pestré nehudební akce pro celou rodinu a jedinečnou atmosféru.

„Festival Zlín žije je největší kulturní akce, kterou pořádá město skrze svou příspěvkovou organizaci Živý Zlín. Původně se jednalo o akci připravenou speciálně pro oslavy 700. výročí města od první písemné zmínky, ale pro velký úspěch a množství pozitivních ohlasů jsme se rozhodli festival zachovat i pro další roky. Festival postavený zejména na zlínských (našich regionálních) umělcích má za úkol přivést do ulic Zlína místní obyvatele i turisty. Mimo obohacení zlínského kulturního života má akce dopad i na soukromou sféru, která podle našich informací v rámci minulých ročníků měla pěkné tržby, které přinesli spokojení návštěvníci, za což jsme rádi. Na oživení centra města dlouhodobě pracujeme a jsme rádi, že jdeme dobrou cestou ke spokojenosti veřejnosti,” popsal primátor Jiří Korec.

Zámek Zlín

Zvučná jména velkého hudebního světa. Právě těm bude patřit největší festivalová stage u zlínského zámku. Nejmenší návštěvníci tady mohou oslavit vysvědčení pořádnou porcí baby punku v podání Kašpárka v rohlíku, kterému bude důstojně předskakovat hravý Bombarďák. Vystoupí i folková ikona Robert Křesťan v doprovodu Druhé trávy, indie-popoví Lake Malawi nebo energičtí DVA, Gentleman´s Club a Pohřební kapela. Až z Rio de Janeira přijede exotická kráska s podmanivým hlasem Thabata Oliver, která návštěvníky strhne na vlně reggae, samby a gospelu. Ve Zlíně se neobjeví náhodou - pochází odtud její manžel a bubeník Stanley Jahoda. Festival nabídne také mladou raperku Arletu, ženskou kapelu Vesna, která se probojovala do finále 67. ročníku prestižní soutěže Eurovize, bratislavské Korben Dallas, funkové matadory J.A.R., rockové The People v čele se zlínským zpěvákem Liborem Macháčkem a mnoho dalšího.

A nebude to jen dobrá muzika! Festivalový kabátek na víkend opět oblékne i samotná historická budova s číslem popisným 1. Zámecké překvapení ve formě videomappingu chystá pro návštěvníky Jsf Abb, díky V.O.S.A Theatre vyroste v Sadu Svobody kouzelná Fénixova zahrada a strhující pouliční bubenickou show předvede Ritmo Factory.

Novou atraktivní festivalovou zastávkou bude také nedaleké tržiště Pod Kaštany.

Park Komenského

Místem setkávání, poznávání, tvoření, pouličního umění, her a relaxace bude Park Komenského. „Celý Zlín se v parku zhmotní na jednom místě, obzvlášť v sobotu 29. 6. Poznáte místní umělce i komunity, ochutnáte lokální dobroty, užijete si workshopy i sportovní aktivity a chybět nebude ani pestrý program na pódiu, které bude většinu času patřit mladým talentům nejen ze zlínských ZUŠek, pouličním muzikantům, umělcům a tanečním a divadelním souborům. Právě tady se těšíme na největší množství festivalových účinkujících, kteří dělají Zlín tak mimořádným městem,“ upřesnila ředitelka Živého Zlína Jana Kubáčová.

Nenechte si ujít například kapely Apoa, fall&fell, Podjezd, Září, O 18 měsíců později, Hluchý Dovrat, Funkeys nebo ZUŠkové Crowses, Ze-Swa-Hoo, MP´s Guitars, Duo Kraus, Klarinety a Saxofony. Uslyšíte autorské písně i cover verze slavných hitů. Bude toho spousta!

Dominantou parku bude i letos nepřehlédnutelná čtrnáct metrů široká barevná chill out zóna s lehátky.

Pod Lípou

Zlínský Woodstock. Tak by se dala popsat beatová scéna v parčíku vedle Hospůdky Pod Lípou, která připomene kultovní zlínské kapely, geniální hudebníky, nesmrtelné songy a mimořádnou zlínskou rockovou tradici. Vystoupí Farářovi netopýři, Jitunk Kampeny, Avarom, Area 51, Jarní únava, Nšo-či, Frank Zappa Quartete, Gadže, Šufunky Gang a další.

Náměstí Míru

Živo bude i na náměstí Míru. V sobotu 29. 6. bude celé patřit hercům Městského divadla Zlín, kteří se pro tento večer stanou zpěváky a muzikanty a na konci své divadelní sezóny roztančí a rozezpívají Zlín.

Líbí se vám festival Zlín žije? Podpořte ho!

Vstup na festival Zlín žije zůstává i letos volný. Pokud se vám ale akce líbí, chcete ji podpořit a vyslat do světa jasný signál, že kultuře fandíte, pořiďte si drobnost na památku z festivalového merche. Kromě oblíbených triček Su ze Zlína letos ve festivalovém obchůdku najdete například i kožené festivalové náramky v několika barvách.

Více na www.festival.kulturazlin.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688