chmi.cz (ČHMÚ)
24.04.2024 07:28:00

Chladné počasí, které panuje na našem území už druhý týden, bude pokračovat do konce pracovního týdne

🌡Chladné počasí, které panuje na našem území už druhý týden, bude pokračovat do konce pracovního týdne.

☔️Vydatné srážky, které očekáváme ve východní polovině území (Obr. 1 Úhrn srážek dnes) budou doprovázené i nízkými teplotami, a to hlavně na severovýchodě, kde nepřekročí 7 °C.

❄️Intenzivnější sněžení se přechodně může objevit i v nižších polohách a na horách na Šumavě, v Jeseníkách a Beskydech nasněží dnes místy až 10 cm nové sněhové pokrývky (Obr. 2 Nový sníh dnes).

🥶Během čtvrtečního a pátečního rána teploty klesnou většinou k hodnotám kolem nuly a tak stále na některých místech hrozí mráz, který může poškodit ovocné stromy a vzešlou zeleninu.

🌤O víkendu přijde slunečné počasí a oteplení. Noční mrazy už nebudou hrozit a denní teploty se v sobotu dostanou k 20 °C (Obr. 3 Nejvyšší teplota v sobotu), v neděli ojediněle mohou dosáhnout i letních 25 °C.

🏖První polovina příštího týdne slibuje taktéž slunečné a na závěr dubna i velmi teplé počasí s teplotami v odpoledních hodinách i kolem 25 °C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty