chmi.cz (ČHMÚ)
22.04.2024 11:27:00

Aktualizace výstrahy mráz - Období s nočními mrazy bude pokračovat ještě v noci na úterý

⚠️Aktualizace výstrahy

➡️Období s nočními mrazy bude pokračovat ještě v noci na úterý (23. 4.), kdy bude teplota klesat na většině území kromě jihu a jihovýchodu Moravy pod nulu. Mrazy mohou poškodit především ovocné stromy, vinnou révu a vzešlou zeleninu.

➡️V noci na středu 24. 4. bude riziko mrazů přetrvávat na Karlovarsku, na ostatním území zůstanou v důsledku velké oblačnosti teploty většinou nad nulou.

➡️Na většinu území se mrazy pravděpodobně vrátí v noci na čtvrtek (25. 4.), popř. na pátek (26. 4.). Výstrahu před nimi budeme vydávat v úterý 23. 4. nebo ve středu 24. 4.

➡️Během středy 24. 4. se může i ve středních a nižších polohách přechodně vyskytnout sněžení. Ve východní polovině území se nedá vyloučit sněžení silnější intenzity i s tvorbou sněhové pokrývky.Přesná lokalizace a úhrny sněhu jsou nejisté, výstrahu budeme v případě potřeby vydávat během úterý (23. 4.).

👉Aktuální znění výstrahy najdete vždy na webu ČHMÚ


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty