Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  21.09.2003 22:28:19

Souhrn 19.9. na trzích USA


  V bouřivém týdnu akcie svítily

 

              Hurikán Isabel napáchal na východním pobřeží značné škody a až 5 milionů domácností se ocitlo bez elektrického proudu. Podle posledních informací napáchal Isabel větší škody než poslední velký hurikán Andrew.

              Pátek byl expirační den opcí a futures, který je doprovázen zvýšenou volatilitou. Tentokrát však byla volatilita velmi nízká stejně jako objem obchodů. Celý týden ukončily akciové indexy v kladných číslech a dosáhly tak několikaměsíčních maxim. I dnes se našly akcie, které dosáhly 52 týdenních maxim – např. Microsoft, General Electric, IBM a Cisco Systems.

              Dnes nepřišly na trh žádné firemní výsledky, ale investoři reagovaly na výsledky zveřejněné ve čtvrtek po uzavření trhu. Výrobce oblečení Nike ohlásil zisk za  své první fiskální čtvrtletí zisk ve výši 98 centů na akcii, což je o 10 centů lepší výsledek než se očekávalo. Prodeje meziročně vzrostly o více jak 8%. K dobrému výsledku přispěly vyšší zámořské prodeje a slabší dolar. Firma navíc potvrdila cíl na fiskální rok 2004. Akcie reagovaly růstem o 7%. Počítačová firma Palm ohlásila za první fiskální čtvrtletí ztrátu ve výši 58 centů na akcii, což je o 25 centů lepší než se očekávalo. Příjmy vyšly v souladu s očekáváním. Akcie ztratily přes 6%.

              Akcie zasílatele FedEx klesly o více jak 2,5% poté, co firma obdržela downgrade od Morgan Stanley z „overweight“ na „equal weight“ kvůli ohodnocení. Wachovia downgradovala  biotechnologickou firmu Amgen z „outperform“ na „market perform“, S.G. Cowen zvýšil rating akciím BEA Systems z „market perform“ na „outperform“. FDA a FBI vyšetřují prodejce léků AmerisourceBergen kvůli podezření, že společnost vybírala nadstandartní poplatky za své léky.

 



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:28  US indexy mírně rostly, zásadní dnes budou výsledky inflace Research (Česká spořitelna)
Pá   9:08  LVMH: Odsun penze zakladatele B. Arnaulta Research (J&T BANKA)

Přečtěte si také:

20.01.2005Proventus Finance - souhrn 19.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
10.09.2004Proventus Finance - souhrn 9.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.08.2004Proventus Finance - souhrn 19.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.07.2004Proventus Finance - souhrn 19.7. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
22.03.2004Proventus Finance - souhrn 19.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec