chmi.cz (ČHMÚ)
22.03.2024 07:10:00

V pátek po ránu se teploty pohybují v širokém rozpětí. Zatímco na východě se vyskytují místa, kde teplota neklesla pod 10 °C, na západě teplota výjimečně spadla až k nule. Nejvyšší teplotu hlásí kolem 5

🌡V pátek po ránu se teploty pohybují v širokém rozpětí. Zatímco na východě se vyskytují místa, kde teplota neklesla pod 10 °C, na západě teplota výjimečně spadla až k nule. Nejvyšší teplotu hlásí kolem 5. hodiny SEČ stanice Ostrava, Poruba (10,3 °C) a Karviná (10,2 °C). V Tachově mají naproti tomu -0,5 °C, na Šindelové -1,3 °C. Na horách má nejnižší teplotu Rolava (-3,1 °C).

➡️Noc na sobotu bude i na západě teplejší. Teploty se budou pohybovat nejčastěji v rozmezí 9 až 5 °C. Pak se ale budou ranní teploty zase snižovat a v noci na pondělí opět ojediněle spadnou i pod bod mrazu.

🥶Nejchladnější bude noc na úterý a úterní ráno, kdy teplota spadne pod nulu na celém území Česka. Je tedy pravděpodobné, že meteorologové znovu přistoupí k vydání výstrahy před mrazem ve vegetačním období.

👉Srovnání aktuálních teplot a předpovědí sobotních a úterních minim ukazují připojené mapy.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty