chmi.cz (ČHMÚ)
12.03.2024 06:51:00

Od večerních hodin ve východní polovině našeho území trvale prší. Do rána zde napršelo 5 až 30 mm srážek, s maximy v oblasti Českomoravské vrchoviny a jižní Moravy

☔️Od večerních hodin ve východní polovině našeho území trvale prší. Do rána zde napršelo 5 až 30 mm srážek, s maximy v oblasti Českomoravské vrchoviny a jižní Moravy.

🌧Deštivé počasí na většině našeho území bude pokračovat i během dnešního dne, odpoledne se srážky přesunou převážně na Moravu a do Slezska. Naprší opět v průměru 5 až 25 mm, nejvíce opět na Českomoravské vrchovině a na severu Moravy, především v Jeseníkách, kde budou srážky 📌 v nejvyšších hřebenových polohách přecházet ve sněhové.

☁️Během noci na středu a ve středu se deště odsunou do východních partií naší republiky, kde bude déšť během středy postupně slábnout a ustávat. Vydatněji bude nadále pršet zejména v oblasti východních hor a Beskyd, na hřebenech bude opět sněžit.

 

👉Obr. 1 Suma spadlých srážek včera večer a dnes v noci (11. – 12.3)

👉Obr. 2 Předpokládané srážky v období dnešního dne (12.3) a noci na středu 13.3.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty