chmi.cz (ČHMÚ)
13.02.2024 11:04:50

Výstraha ČHMÚ: Tato výstraha upřesňuje varování před povodňovými jevy. Hladiny toků odvodňujících severní pohoří jsou již většinou na poklesu

⚠️ Výstraha ČHMÚ:

🌊Tato výstraha upřesňuje varování před povodňovými jevy.

🔎ℹ️ Hladiny toků odvodňujících severní pohoří jsou již většinou na poklesu. Vlivem dotoku jsou na přechodných vzestupech hladiny na středních a dolních tocích. Na Labi je v několika profilech překročen 1. SPA a v profilech Němčice a Kostelec nad Labem i 2. SPA, krátkodobé překročení 2. SPA očekáváme ve večerní a nočních hodinách také v profilu Děčín. SPA jsou překročeny i na některých přítocích středního Labe.

🌊 Na horním toku Moravy již hladina postupně klesá, v důsledku dotoku přechodně stoupá hladina střední Moravy, kde se udržuje 1. SPA.

👉 Podrobnosti o Vaší lokalitě i další vývoj situace sledujte na výstražném webu ČHMÚ zde https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vystrahy/index.html

nebo také v mobilní aplikaci ČHMÚ.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty