chmi.cz (ČHMÚ)
12.02.2024 10:41:00

Výstraha ČHMÚ upřesňuje varování před povodňovými jevy. Hladina horního Labe se udrží do večera nad úrovní 2 . SPA, poté se hladina bude udržovat nad úrovní pro 1. SPA. 2

⚠️ Výstraha ČHMÚ upřesňuje varování před povodňovými jevy.

🌊 Hladina horního Labe se udrží do večera nad úrovní 2 . SPA, poté se hladina bude udržovat nad úrovní pro 1. SPA. 2. SPA se i nadále udržuje na Labi v profilu Němčice a předpokládáme dosažení 2. SPA také na dolním toku Cidliny. Na ostatních tocích v povodí horního a středního Labe se vyskytují již jen 1. SPA. Hladina středního a dolního toku Labe je v důsledku dotoku i nadále na pozvolném vzestupu, aktuálně na úrovni 1. SPA. Nelze však vyloučit, že na dolním toku hladina Labe během noci na středu (14. 2.) dosáhne přechodně 2. SPA.

💦💧 Na horním toku Moravy již hladina postupně klesá a v důsledku dotoku mírně stoupá hladina v profilech Moravičany a Olomouc, kde se bude udržovat na úrovni 2. SPA i během úterý (13. 2.).

💻👉 Podrobnosti o situaci ve Vaší lokalitě sledujte na výstražném webu ČHMÚ zde: https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vystrahy/index.html nebo v mobilní aplikaci ČHMÚ.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty