chmi.cz (ČHMÚ)
12.02.2024 06:36:00

Po včerejších srážkách a tání sněhu se opět zvedaly hladiny některých toků, a to hlavně v severní polovině území. Aktuálně jsou hlavně v povodí Labe a horní Moravy v platnosti převážně 1. nebo 2. SPA

🌊Po včerejších srážkách a tání sněhu se opět zvedaly hladiny některých toků, a to hlavně v severní polovině území. Aktuálně jsou hlavně v povodí Labe a horní Moravy v platnosti převážně 1. nebo 2. SPA. Na Labi v profilu Vestřev byla hladina celou noc mírně nad úrovní 3. SPA. Poklesla až v ranních hodinách. Během noci stoupala také hladina Úpy, v profilu Zlíč se večer zastavila těsně pod úrovní 3. SPA a aktuálně velmi zvolna klesá.

☁️Srážky už ale výrazně zeslábly a odsunuly se k severu. Během dnešního dne se budou vyskytovat už jen místní přeháňky, a to hlavně v Čechách – viz mapa předpovídaných srážek. Proto očekáváme, že budou hladiny horních úseků toků pozvolna klesat, střední a dolní úseky budou v důsledku dotoku ještě na vzestupu, s překročením 1., ojediněle i 2. SPA.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty