chmi.cz (ČHMÚ)
01.02.2024 21:31:00

Začíná nám období jarních prázdnin a jelikož se sněhové podmínky na našich horách i nadále postupně zhoršují, tak už to mnohde jarní lyžování i připomíná

❄❄❄Začíná nám období jarních prázdnin⛷ a jelikož se sněhové podmínky na našich horách i nadále postupně zhoršují, tak už to mnohde jarní lyžování i připomíná. Podobně jako v Alpách☀, kde také téměř nesněží, ale alespoň tam většinou trvá dlouhá série krásného počasí.

❄Sjezdové tratě ve většině českých lyžařských areálech zatím úspěšně odolávají současnému jarnímu počasí. Samozřejmě je to zásluhou technického sněhu, avšak běžkaři už mají dostatek přírodního sněhu jen ve východní polovině Jizerských hor, v Krkonoších a jinak spíše už jen na hřebenech ostatních nejvyšších hor.

❄Z prodlouženého víkendu budou nejlepší podmínky hned v pátek před začátkem další z celé řady letošních výrazných oblev. V pátek bude na horách převažovat velká oblačnost a místy může spíše jen slabě sněžit. Teploty budou ještě většinou okolo nuly a na hřebenech převážně pod nulou. Už od noci na sobotu se ale bude oteplovat a v sobotu i v neděli musíme bohužel počítat s velmi nevlídným počasím. Stále bude převažovat velká oblačnost a přidá se občasný déšť nebo mrholení, více srážek můžeme očekávat zejména během neděle. Ve spojitosti se silným větrem západních směrů a rostoucí teplotou vzduchu tak musíme očekávat další výrazné odtávání sněhové pokrývky a sněhové podmínky se budou znovu rychle zhoršovat…

Teplo je a bude i v Alpách. Tam jsou však nyní sněhové podmínky na většině sjezdových tratí velmi dobré a hlavně si tam lyžaři v tomto roce užívají nezvykle mnoho slunečných dnů. V centrální a jižní části Alp bude krásné počasí trvat i v nadcházejících dnech a výrazná změna se tam podle současných předpokladů rýsuje možná až ke konci příštího týdne.

snímek z webové kamery Panomax v italské Madonně di Campiglio https://madonna.panomax.com/
snímek z webové kamery Humlnet ve skiareálu Malá Úpa https://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/

Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty