Ocelové článkové radiátory – tradice, která drží krok s moderními trendy

Ačkoliv se vyrábí už téměř 100 let, mají ocelové článkové radiátory stále co nabídnout. Skutečnost, že jsou tyto radiátory na trhu už tak dlouhou dobu, jen podtrhuje jejich jedinečnost. I když se jejich design téměř nezměnil, článková konstrukce, která jim propůjčuje transparentní vzhled, je stále velmi oblíbená a poptávaná. Díky své variabilitě se totiž hodí opravdu do každého interiéru – od klasičtějších instalací běžných budov, až po moderní interiéry.

 Společnost Zehnder si zaregistrovala patent na první ocelový trubkový radiátor již v roce 1929.

 

Za dobu vývoje se sice design článkových radiátorů Zehnder Charleston příliš nezměnil, technologie výroby však přirozeně pokročila kupředu. Díky laserovému svařování je spoj kvalitnější a má delší životnost. Po svaření jednotlivých článků i celé sestavy se vždy provádí tlaková zkouška, abychom měli jistotu, že nikde nedojde k průsaku topného media. Životnost radiátorů prodlužuje také kvalitní dvouvrstvé lakování. Jedná se vždy o základní antikorozní lázeň, po které se antistaticky nanáší prášková barva, která se vypaluje v peci, vytvrzuje a tvoří výsledný efekt.

 Článkový radiátor Zehnder Charleston se svým nadčasovým vzhledem hodí i do moderních interiérů

 

Díky článkové konstrukci umožňují radiátory vyšší přenos sálavého tepla, které působí stejně příjemně, jako například sluneční paprsky či hořící krb. Jsou také velmi vhodné pro nízkoteplotní soustavy. Při vytápění kondenzačními kotly a tepelnými čerpadly není voda v radiátorech ohřívána na tak vysokou teplotu. Článkové radiátory Zehnder Charleston díky své výjimečné konstrukci a rozměrové variabilitě nabízí možnost optimalizovat velikost používaného tělesa a napomáhají tak dosáhnout žádaných úspor při spotřebě tepelné energie. Produkují totiž až 35% podíl sálavého tepla. Zejména u vyšších modelů je zajištěno lepší proudění a teplá voda se může lépe rozvrstvit i při nižších teplotách, a vzniká tak příjemné teplo.

 Vyšší provedení radiátoru Zehnder Charleston je vhodným řešením nízkoteplotních systémů.

 

Radiátor Zehnder Charleston je dostupný v široké škále hloubek, výšek, délek, tvarů, způsobů kotvení a připojení či barevných provedení. Optimálně se tak přizpůsobí každému interiéru, prostoru i požadavkům na tepelný výkon.


Ing. Miroslav Váša

produktový manažer pro oblast radiátorů Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast radiátorů Zehnder české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem a jedničkou na evropském trhu ocelových článkových radiátorů. Absolvoval Fakultu Strojní ČVUT Praha, obor Řízení a ekonomika podniku. Po studiu nastoupil do marketingového oddělení českého zastoupení výrobce sanitární keramiky a vybavení pro koupelny Sanitec. Následně pracoval jako vedoucí oddělení nákupu TZB. V roce 2011 nastoupil do firmy Zehnder Group na pozici obchodně-technického zástupce pro oblast radiátorů. Od roku 2022 je produktovým manažerem a odborným konzultantem pro oblast radiátorů. Rád sportuje a cestuje.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení