chmi.cz (ČHMÚ)
27.01.2024 10:58:00

Česká republika se v posledních dnech nachází v čerstvém severozápadním proudění a v oblastech, které jsou na severozápadní vítr náchylné, platí na tento jev výstraha

🌬Česká republika se v posledních dnech nachází v čerstvém severozápadním proudění a v oblastech, které jsou na severozápadní vítr náchylné, platí na tento jev výstraha. Silné nárazy větru se včera večer krátce vyskytly při přechodu studené fronty i jinde po republice. Na horách v Čechách byly naměřeny ojediněle nárazy kolem 30 m/s (110 km/h). V nižších a středních polohách byly zaznamenány nárazy kolem 20 m/s (70 km/h), výjimečně i kolem 25 m/s (90 km/h).

🏆Nejvyšší nárazy včera naměřily stanice Milešovka (32,2 m/s), Cerhenice (30,7 m/s) a Luční bouda (28,6 m/s).

👉Na přiloženém grafu lze vidět ukázkový průběh počasí při přechodu studené fronty na stanici Kocelovice v Jihočeském kraji – kromě krátkodobého zesílení větru lze kolem 19. hodiny pozorovat i pokles teploty a výraznou změnu tlakové tendence.

⚠️Nárazy větru dnes očekáváme ještě v severozápadní polovině Moravy a Slezska a na východě Čech, kde mohou opakovaně dosahovat rychlostí kolem 20 m/s (70 km/h). Další informace přineseme po aktualizaci výstrahy.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty