chmi.cz (ČHMÚ)
07.01.2024 09:44:00

Výrazné ochlazení od severovýchodu dorazilo do Česka přesně podle předpovědi. Déšť tak postupně přecházel do srážek sněhových. V pásu od východu a severovýchodu Česka až po Šumavu spadly i poměrně vydatné srážky

❄❄❄Výrazné ochlazení od severovýchodu dorazilo do Česka přesně podle předpovědi. Déšť tak postupně přecházel do srážek sněhových. V pásu od východu a severovýchodu Česka až po Šumavu spadly i poměrně vydatné srážky. Nejčastěji se jednalo o 5 až 15 mm, ale v Pošumaví většinou o 15 až 25 mm. Rozložení i množství srážek bylo velmi rozdílné a výrazně ho ovlivnila orografie našeho území i aktuální poloha srážkového pásma. V závětrných oblastech a na severozápadě území tak nespadlo téměř nic, viz. příloha.

❄K dnešnímu rannímu termínu měření sněhu (v 7 hod.) hlásí nejvíce nového sněhu SV návětří Šumavy, Beskyd i Jeseníků. Churáňov na Šumavě naměřil 14 cm nového sněhu, Lysá hora v Beskydech 13 cm, v nižších polohách pak třeba Ostrava-Poruba 7 cm a alespoň poprašek sněhu pokrývá většinu Moravy a přibližně východní polovinu území Čech.

❄Tabulka s celkovou výškou sněhu v ČR v 7 hodin je zde: https://hydro.chmi.cz/hppsoldv/hpps_snh_list.php?sort=1&sort_type=desc&foblast=&frbot=0&send=Vyhledat

❄Občasné sněžení v pásu od SV k JZ území ČR bude pokračovat i během neděle, ale území zasažené sněžením bude stále velmi podobné, a tak se severozápadní polovina Čech nového sněhu zatím nedočká.

srážky za posledních 24 hodin k 8. hodině 7.1.2024
webkamera Šumava.eu, Kubova Huť (997 m n. m.), 16 cm nového sněhu, https://webcam.sumava.eu/
na Boubíně napadlo přes noc skoro 20 cm nového sněhu...
AKS Zlaté hory 444 m n. m. , okres Jeseník, https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/7/O1ZLHO01.PNG

Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty