chmi.cz (ČHMÚ)
07.01.2024 05:57:00

V noci začal do střední Evropy proudit od severovýchodu studený vzduch, a tak se na celém našem území ochlazovalo. Dešťové srážky se měnily ve sněhové a objevily se na většině území

🌨 V noci začal do střední Evropy proudit od severovýchodu studený vzduch, a tak se na celém našem území ochlazovalo. Dešťové srážky se měnily ve sněhové a objevily se na většině území, v severozápadní polovině Čech ale sněžilo jen ojediněle. Dosud napadlo přibližně mezi 0 a 7 cm, ojediněle až 10 cm sněhu. Mokré povrchy namrzají, může se proto teď po ránu objevit náledí nebo zmrazky.

〽️ Aktuální teploty k 5:00 jsou mezi +1 a -4 °C, na horách i kolem -8 °C a během dne bude příliv studeného vzduchu zesilovat. Ochlazování tak bude pokračovat. Teploty dnes večer kolem 22. hodiny čekáme od -4 do -9 °C. Sněžení se objeví na většině území (stále na severozápadě pravděpodobnost nejmenší), během odpoledne jej pak bude ubývat.

Teploty v 5:00

 

🥶 Čekají nás chladná rána. Při zmenšené oblačnosti na sněhové pokrývce můžou v pondělí teploty klesnout až na -13 °C, v úterý až na -17 °C a ani přes den se neohřejeme. Teploty totiž vyšplhají maximálně na -4 °C, resp. na -2 °C, musíme se tedy připravit na celodenní mráz. Hlavně na Moravě a ve Slezsku bude i větrno, proto pocitová teplota bude o hodně nižší, než uvidíme na teploměrech. Na druhou stranu ale bude ubývat sněžení a mraků a přibývat slunce a i vzduch bude sušší, takže mrazy budou alespoň v místech, kde bude méně foukat, snesitelnější. ☀️

⚠️ Kombinace sněžení a větru povede k tvorbě sněhových jazyků a závějí. Aktuální informace o výstrahách sledujte na sociálních sítích nebo na https://www.chmi.cz/.


Průběh ochlazování
Teplota dnes v 14:00
Pocitová teplota dnes 14:00

Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty