chmi.cz (ČHMÚ)
05.01.2024 08:00:00

Kdo by měl určovat směry, které by vedly ke snižování rizik vyplývajících ze změny klimatu – politici nebo vědci? Jednoznačně obě strany

💭👨‍💼👨‍🔬 Kdo by měl určovat směry, které by vedly ke snižování rizik vyplývajících ze změny klimatu – politici nebo vědci?

🔎🌍 Jednoznačně obě strany. Nejpodrobnější vědecké a odborné analýzy jsou koordinovány Mezivládním Panelem změny klimatu (IPCC), který byl společně založen Programem životního prostředí OSN (UNEP) a Světovou meteorologickou organizací (WMO).

ℹ️ IPCC předkládá politikům vědecké podklady pro politická jednání k aktivitám vedoucím ke snižování emisí skleníkových plynů.

👨‍🔬 Práce IPCC je založena na expertní spolupráci velkého množství vědců ze všech států OSN pokrývajících celou škálu dotčených vědeckých oblastí a pracujících jak v akademické sféře, tak i ve státních vědeckých a odborných institucích.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty