chmi.cz (ČHMÚ)
04.01.2024 15:30:00

Za uplynulých 48 hod. (k 14:00) se na našich horách objevily v čerstvém jihozápadním až západním oceánském proudění vydatné srážky. Nejvíce spadlo na Šumavě, 50 až 100 mm, ojediněle, na stanici Prášily, až 114 mm

🌧 Za uplynulých 48 hod. (k 14:00) se na našich horách objevily v čerstvém jihozápadním až západním oceánském proudění vydatné srážky. Nejvíce spadlo na Šumavě, 50 až 100 mm, ojediněle, na stanici Prášily, až 114 mm. Vydatně pršelo taky na hřebenech Krkonoš, Jizerských a Orlických hor a Jeseníků; bylo to nejčastěji 40 až 90 mm, v Peci pod Sněžkou podle srážkoměrné stanice spadlo až 111 mm. Část těchto srážek byla ve sněhu, který často odtával, ale pokud se zadařilo, přibylo od úterka na hřebenech hor ojediněle až 25 cm sněhu.

➡️ Během dnešního večera a noci už ale srážky budou ubývat a zítra se objeví místy, s větší pravděpodobností na severozápadě a severu našeho území. Mělo by spadnout nejčastěji jen do 2 mm. V polohách nad 400 m, postupně nad 900 m bude padat déšť se sněhem nebo sníh s úhrny do 2 cm sněhu.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty