chmi.cz (ČHMÚ)
02.01.2024 12:10:43

Výstraha ČHMÚ na vydatný déšť a povodňové jevy Tato výstraha upravuje předchozí varování před povodněmi a nově varuje před vydatným deštěm

⚠️Výstraha ČHMÚ na 🌧️vydatný déšť a 🌊povodňové jevy

ℹ️Tato výstraha upravuje předchozí varování před povodněmi a nově varuje před vydatným deštěm.

💧Od úterního rána (2. 1.) do čtvrtečního rána (4. 1.) očekáváme v horských oblastech vydatnější srážky. Na Šumavě, v Krkonoších a Jizerských horách může za 48 hod. spadnout mezi 60 a 80 mm. Část těchto srážek bude ve sněhu. Na hřebenech zmíněných hor očekáváme za 48 hod. kolem 30 cm nového sněhu, během noci na středu se ale bude oteplovat, hranice sněžení se bude zvyšovat a sníh začne odtávat.

🌊V důsledku předpovídaných srážek očekáváme od úterního večera (2. 1.) opětovné vzestupy hladin na tocích odvodňujících horské a podhorské oblasti Čech. Očekáváme četné dosažení 1. SPA, zejména u toků odvodňujících horské oblasti Čech a Vysočiny. U toků v povodí horní Radbuzy, horního toku Otavy, horního Labe a horní Vltavy očekáváme i překročení 2. SPA. Vzestupy v důsledku dotoku očekáváme v dalších dnech i na dolních úsecích větších toků.

🌊Na Vltavě v Praze je řízenou manipulací odtok udržován nad úrovní 1. SPA, na horní Vltavě je v důsledku manipulací udržován zvýšený odtok pod VD Lipno v Českém Krumlově na úrovni 2. SPA.

👉Stavy na řekách můžete sledovat na webu https://hydro.chmi.cz/ nebo v mobilní aplikaci ČHMÚ+


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty