Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  05.09.2003 09:42:17

Souhrn 4.9. na trzích USA


Trh si připsal další vzestup

 

            Dow Jones, Nasdaq i S&P 500 dnes opět přidaly menší zisky a zůstaly tak na nejvyšší hodnotě od poloviny roku 2002. Mezi jednu z nejaktivnějších akcií dnes patřil Procter & Gamble, který zvýšil odhad zisku na třetí čtvrtletí. Dalším vítězem byla dnes polovodičová firma National Semiconductor, jejíž akcie vzrostly o 9,6% poté, co společnost ohlásila lepší než očekávané výsledky. Velká zpráva přišla až po zavření trhu, kdy Intel zvýšil odhad příjmu na třetí čtvrtletí. Celý sektor polovodičů je nyní vnímán velmi pozitivně a očekává se obnovení růstu v tomto sektoru. Hypoteční sazby nadále rostou.

            Druhý největší poskytovatel hypotékUSA společnost Freddie Mac sdělila, že průměrná úroková míra na 30-ti leté hypotéky nyní činí 6,44%, což znamená oproti minulému týdnu nárůst o 0,12 procentních bodů. Výnos z desetiletých dluhopisů klesl z úterní hodnoty 4,6% na dnešní 4,5%. Ceny ropy dnes opět klesla a míří směrem k 28 dolarům za barel. Investiční banka Goldman Sachs dnes souhlasila se zaplacením pokuty a náhrady škody v celkové výši 9,3 milionů dolarů kvůli bývalému ekonomovi, který byl obviněn za využití insider informací při obchodování s vládními dluhopisy.

            Třetí čtvrtletí se vyvíjí velmi dobře pro retailové řetězce. Největší z nich, společnost Wal-Mart Stores oznámila, že srpnové prodeje vzrostly o 6,9%, což je více než analytici očekávali. Další obchodní řetězce Sears Roebuck, Target a J.C. Penney ohlásily srpnové prodeje na horní hranici očekávání.

            Počet lidí, kteří šli poprvé žádat o podporu v nezaměstnanosti překročil hranici 400 tisíc. Dobrou zprávou z dlouhodobého hlediska je revize produktivity práce v druhém čtvrtletí z 5,7% na 6,4%. Index ISM Non-Manufacturing vykázal v srpnu další nárůst na hodnotu 65,1. Objednávky zboží v červenci vzrostly o 1,6% a dvojnásobně tak překonaly odhady analytiků.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

10.04.2007Proventus finance - souhrn 9.4. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
05.04.2005Proventus Finance - souhrn 4.4. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
10.09.2004Proventus Finance - souhrn 9.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
10.08.2004Proventus Finance - souhrn 9.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
12.07.2004Proventus Finance - souhrn 9.7. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec