Inspirací pro designový radiátor se může stát i proud horských řek

Energie proudění a tvar meandrů horských řek… i tato inspirace může stát za designem interiérových prvků. Důkazem je nový radiátor, který pro společnost Zehnder navrhlo renomované designérské studio King & Miranda. Tato inspirace se odrazila nejen v unikátní asymetrii příček v rámci symetrického rámu, ale také ve zcela inovativním technickém řešení.


Právě inspirace dynamikou a energií proudu řek přivedla designéry k unikátnímu technickému řešení – oboustrannému protisměrnému proudění uvnitř každé trubky radiátoru, který dostal název Zehnder Tetris. To mimo jiné přispívá k vynikajícímu výkonu při topení i hloubkovém sušení ručníků. Radiátor dosahuje mimořádného výkonu od 400 W do 1 kW, který je pro designové radiátory netypicky vysoký. Důmyslné rozmístění příček navíc umožňuje zavěšení ručníků z kterékoli strany.

Zehnder Tetris je unikátní nejen svým designem, ale také technickým řešením s oboustranným protisměrným prouděním uvnitř každé trubky.

 

Radiátor nabízí širokou variabilitu, díky které se dokáže přizpůsobit každému prostoru: bude dostupný v různých variantách provozu, se středovým i vnějším připojením, v rozměrech 860 mm, 1100 mm, 1460 mm nebo 1700 mm na výšku a 500 mm nebo 600 mm na šířku. Širokým spektrem barevných odstínů se pak interiéru dokáže dokonale přizpůsobit také vizuálně – v nabídce je hned 24 nových barev, nicméně na zakázku jej umíme vyrobit v prakticky neomezeném množství odstínů, stejně jako naše ostatní lakované radiátory. Montážní sady a armatury, stejně tak krycí sady topných tyčí je navíc možné barevně s radiátorem sladit.

Elektrický radiátor Zehnder Tetris s topnou tyčí nové generace lze ovládat i pomocí aplikace v mobilním telefonu.

Ing. Miroslav Váša

produktový manažer pro oblast radiátorů Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast radiátorů Zehnder české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem a jedničkou na evropském trhu ocelových článkových radiátorů. Absolvoval Fakultu Strojní ČVUT Praha, obor Řízení a ekonomika podniku. Po studiu nastoupil do marketingového oddělení českého zastoupení výrobce sanitární keramiky a vybavení pro koupelny Sanitec. Následně pracoval jako vedoucí oddělení nákupu TZB. V roce 2011 nastoupil do firmy Zehnder Group na pozici obchodně-technického zástupce pro oblast radiátorů. Od roku 2022 je produktovým manažerem a odborným konzultantem pro oblast radiátorů. Rád sportuje a cestuje.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení