chmi.cz (ČHMÚ)
27.11.2023 19:18:00

Srážkové pásmo se pomalu nasouvá od západu nad Čechy (viz. aktuální snímek z radaru). Srážkami se přízemní vrstva prochlazuje, a tak i v nejnižších polohách postupně začíná sněžit

❄️Srážkové pásmo se pomalu nasouvá od západu nad Čechy (viz. aktuální snímek z radaru). Srážkami se přízemní vrstva prochlazuje, a tak i v nejnižších polohách postupně začíná sněžit. Srážky přešly ze smíšených do sněhových například před chvílí v Plzni.

 

⛄️Na řadě ostatních míst v nejnižších polohách jsou ale teploty stále nad nulou, a tak minimálně zpočátku bude lokálně spíše pršet a nebo padat déšť se sněhem (například v Praze nebo Českých Budějovicích). I teploty povrchů jsou v nížinách většinou nad nulou, a proto bude i sníh odtávat a bude mokrý.

👀Jak to vidí model ICON D-2 s novým sněhem do zítřejšího poledne se můžete podívat níže (zdroj z wetter3.de). Nejvíce sněhu by mělo napadnout patrně na Šumavě - na hřebenech až kolem 15 cm.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty