chmi.cz (ČHMÚ)
05.11.2023 16:19:00

Možnost polární záře dnes večer - Dnes před obědem dorazil k Zemi materiál z jedné ze slunečních erupcí (na snímku níže výrazný nárůst v rychlosti slunečního větru - žlutá křivka).

❗️Možnost polární záře dnes večer❗️

🌞Dnes před obědem dorazil k Zemi materiál z jedné ze slunečních erupcí (na snímku níže výrazný nárůst v rychlosti slunečního větru - žlutá křivka). Aktuálně je zemské geomagnetické pole narušené a je naděje na spatření polární záře po setmění. O co víc, není vyloučené, že ještě dorazí k Zemi i další, pozdější erupce. V takovém případě by šance na spatření polární záře ještě výrazně vzrostla.

👉Bohužel proti je počasí, na většině území panuje velká, byť proměnlivá oblačnost (viz. snímek z družice - růžové/růžovomodré oblasti indikují víceméně jasnou oblohu).

👀Pokud se o spatření polární záře chcete pokusit, můžete hned zvečera. Kromě malé oblačnosti je nutný dobrý výhled nad severní obzor a temná obloha. Větší šanci budete mít s digitálním fotoaparátem, případně i lepším mobilním telefonem.

Větší šanci na zmenšenou oblačnost budete mít vy, kdo bydlíte v jižních oblastech ČR - jižní Čechy, Vysočina a jižní Morava.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty