chmi.cz (ČHMÚ)
04.11.2023 07:28:00

Zvolna postupující frontální rozhraní přineslo včera na většinu našeho území (s výjimkou západu Čech) déšť, na horách na severovýchodě pršelo vydatně.

💦 Zvolna postupující frontální rozhraní přineslo včera na většinu našeho území (s výjimkou západu Čech) déšť, na horách na severovýchodě pršelo vydatně.

👉 V oblasti Orlických hor, Králického Sněžníku, Jeseníků a Rychlebských hor spadlo od včerejší noci většinou 40 až 60 mm. Přes 60 mm zaznamenali například na Červenohorském sedle, v Karlově Studánce, na Paprsku, Zakletém vrchu nebo stanici Branná-Františkov, přes 70 mm naměřila Ovčárna a nejvyšší úhrn zaznamenal Šerák 87 mm🥇.

☃️ Již v noci na pátek přecházely srážky na hřebenech Šumavy ve sněhové, během dne zde sněžilo přibližně v polohách nad 1000 m a v nejvyšších partiích napadlo až 10 cm. Postupně se sněžení objevilo i na horách na severu a severovýchodě území. V sobotu nad ránem leželo nejvíce sněhu na hřebenech Krkonoš, na Luční boudě ve výšce 1410 m n. m. dokonce kolem 17 cm. 🧐 Podrobnější informace o sněhu na našich horách si nenechte ujít v dalším příspěvku, který bude zveřejněn během dopoledne.

🌊 Na vydatné srážky reagovaly řeky vzestupy hladin a ve 3 profilech byl přechodně zaznamenán 1. SPA: na Krupé v Habarticích, Desné v Koutech nad Desnou a Jevíčce v Chornici.

👉 Přiložená mapa ukazuje radarovo-srážkoměrný odhad srážek od 3. 11. 00 UTC do 4. 11. 00 UTC.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty